kokosbollekake-1200x500.jpg

Kokosbollekake med sjokoladekakebunn

Kaker og desserter 40 - 60 min

Kokosboller er populært blant store og små. Kanskje blir dette barnas favoritt?

Ingredienser

Bunn:

100 g smør

100 g mørk sjokolade

1,5 dl sukker

2 egg

2 dl lys melblanding

1 klype salt

3 ss kakao

 

Fyll:

2 gelatinplater

0,75 dl vann

1 dl glukosesirup

2,5 dl sukker

5 eggehviter

2 ss sukker

1 ss vaniljepulver

 

Pynt:

2-4 ss O´boy

1 dl revet kokos

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovn til 175 °C.
  2. Legg bakepapir i bunnen av en liten springform, 20 cm, og smør sidene med smør.
  3. Smelt smør i en stor kjele. Hakk sjokolade og ha det i smøret. Rør til den har smeltet.
  4. Tilsett sukker og egg.
  5. Sikt inn mel, salt og kakao. Bland til du har en jevn og glatt røre.
  6. Hell røren i formen og stek i 15 minutter. Avkjøl helt.
  7. Legg gelatin i en bolle med kaldt vann.
  8. Kok opp 0,75 dl vann sammen med glukose og sukker. Bruk et sukkertermometer og kok opp til 116 °C.
  9. I mellomtiden kan du piske eggehvitene til skum sammen med sukker.
  10. Når du har nådd 116 °C, kan du mens kjøkkenmaskinen går på høy fart, helle i den varme sukkerblandingen i en tynn stråle. Pisk til du har en fast og blank marengs.
  11. Smelt gelatinen i en liten kjele og bland godt inn en klatt, ca. 1 ss marengs.
  12. Bruk en slikkepott og vend gelatinblandingen ned i marengsen. Tilsett vanilje og bland alt godt sammen.
  13. Ha marengsen over sjokoladekakebunnen. Sikt over O´boy og dryss over revet kokos.

Tips! Kaken kan stå i kjøleskapet hvis du ikke skal spise den med en gang. Du kan også bruke mørkere kakaopulver enn O´boy som topping. Eventuelt bland sammen revet kokos og sjokoladepulver før du drysser det over.