Amarant- og hirsegrøt med kefir, eple, rosiner og mandler
Ingredienser
1-2 porsjoner
½ dl amarant
½ dl hirse
2 ½ dl vann
½ revet eple
Rosiner etter smak
Litt salt
Topping:
Kefirmelk eller kokosmelk
Eplebiter
Hakkede mandler eller mandelflak, ristet i tørr panne
Lønnesirup og kanel
Slik gjør du
Skyll amarant- og hirsegrynene og ha det i en kjele sammen med vann, revet eple og rosiner. Kok opp og la det småkoke 10-15 minutter. Ha grøten over i en bolle og topp med melken, eplebitene og mandlene. Ha på litt lønnesirup og kanel etter smak.
Litt om amarant
Amarant dyrkes over hele verden, og regnes som «supermat» fordi den er proppfull av jern, kalsium, magnesium, kalium og B-vitaminer, en del viktige fettsyrer og masse helsebringende plantestoffer. Det å spise amarant kan føre til redusert blodtrykk og er også bra for hjerterytmen og oppbyggingen av skjelettet.
Kilde: Lise Friis Pedersen