Bokhvetegrøt med banan, kiwi og valnøtter
Ingredienser
1 porsjon
1 dl bokhvete
2 dl vann
½ dl melk
Litt salt
Topping:
Litt kokosmelk
½ banan og 1 kiwi i skiver
Valnøtter, ristet i tørr panne og grovhakket
Brunt sukker og kanel etter smak
Slik gjør du
Skyll bokhvetefrøene godt i kaldt vann og ha de i en kjele sammen med vann og salt. Kok opp og la det småkoke under lokk ca. 15 minutter til grynene er myke og vannet har kokt inn. Ha i melken og gi det et oppkok. Ha grøten over i en bolle og topp med skivet banan og kiwi og ristede valnøtter. Strø eventuelt litt brunt sukker og kanel over.
Litt om bokhvete
Bokhvete er næringsrik og et høyt inntak kan redusere risikoen for å utvikle hjerte- og karsykdommer, høyt kolesterol, høyt blodtrykk og diabetes type 2. Bokhvete er veldig god kilde til mineraler som kalsium, jern, kalium, silisium og fluor og inneholder spesielt mye magnesium.
Kilde: Lise Friis Pedersen