S-22-27-brownies-med-bringebær.jpg

Brownies

Kaker og desserter 40 - 60 min

Mørk og kraftig sjokoladekake.

Ingredienser

200 g lys melblanding

100 g kakao

0,5 ts salt

250 g meierismør, smeltet

350 g sukker

1 ss vaniljeekstrakt

4 egg

150 g sjokoladechips eller hakket sjokolade

 

Topping:

Bringebær

Slik gjør du

  1. Forvarm ovn til 175 °C og dekk eller smør en liten langpanne med bakepapir eller olje/ smør.
  2. Bland sammen mel, kakao og salt i en bolle. Sett til side.
  3. Bland sammen smeltet smør, sukker og vanilje i en stor bolle.
  4. Bland inn egg, ett om gangen.
  5. Vend inn det tørre i det våte, til akkurat blandet.
  6. Vend inn sjokoladechips/ hakket sjokolade og hell røren i formen.
  7. Stek i 15-20 minutter. Ikke lenger! Kaken fortsetter å steke etter at den kommer ut av ovnen, og en brownie skal være seig. Avkjøl helt. Den blir mer «seig» av å stå i kjøleskapet.

Tips!

Denne brownien har en ganske «voksen» og mørk og kraftig sjokoladesmak. Ønsker du en mildere variant kan du kutte ned på kakaoen. Server gjerne med iskrem eller vaniljekesam. Friske jordbær, mango eller en bærcoulis er også godt.