Glutenfrie cupcakes med sjokoladefrosting
Kaker og desserter 40 - 60 min
Ingredienser
Ca. 20-25 cupcakes
100 g romtemperert smør
250 g sukker
2 egg
250 g glutenfritt mel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
Finrevet skall og saft fra 1 appelsin
2 dl kulturmelk/kefir
Sjokoladefrosting:
200 g mørk kokesjokolade
175 g romtemperert smør
200 g melis
2 ss kakao
100 g romtemperert Philadelphiaost
Slik gjør du
- Rør smør og sukker hvitt.
- Tilsett eggene og bland deretter inn de tørre ingrediensene.
- Ha i appelsinskallet, juice og kefir og rør til deigen er fin og luftig.
- Ha deigen over i muffinsformer, maks 2/3-del fulle.
- Stekes midt i ovnen ca 25 minutter ved 170 grader til de er gylne. Avkjøles på rist.
Sjokoladefrosting:
- Smelt sjokoladen i vannbad. Sett den til side for avkjøling.
- Rør smør, melis og kakao godt så det blir luftig.
- Tilsett deretter den avkjølte sjokoladen og osten.
- Rør blandingen godt til den blir luftig og silkemyk.
- Ikke vent for lenge med å dekorere kakene.
- Pynt med små, fargerike påskeegg.
Kilde: Lise Friis Pedersen