Fruktbrød med blåbær_1200x500.jpg

Foto: Therese Elstad/Sentralen

Fruktbrød med blåbær

Bakverk 40 - 60 min

Et deilig og glutenfritt fruktbrød laget med blåbær passer fortreffelig til modne oster. Perfekt til litt kveldskos eller som avslutning på en større middag.

Ingredienser

1 brød

  • 300 g valnøtter
  • 65 g tørkede tranebær
  • 150 g tørkede dadler
  • 150 g tørkede fikener
  • 80 g tørkede aprikoser
  • 100 g Semper Grov Mix
  • ¼ ts bakepulver
  • ¼ ts natron
  • 1 ts vaniljesukker
  • ½ ts salt
  • 160 g brunt sukker
  • 3 egg
  • 3 dl blåbær

Slik gjør du

altSett ovnen på 160 °C. Grovhakk nøtter og tørket frukt. Bland alt det tørre i en bakebolle. Pisk eggene luftige og vend forsiktig inn i det tørre. Fold inn blåbær og hell røren over i en brødform dekket med bakepapir. Stek midt i ovnen i ca. 40 minutter eller til gjennomstekt. Avkjøl på rist, gjerne over natten, og skjær i skiver ved servering. Dette brødet er perfekt til ost.

Kilde: Therese Elstad/Sentralen