Glutenfrie gulrotrundstykker
Bakverk Over 60 min
Ingredienser
Ca. 18 rundstykker
5 dl lunkent vann
50 g gjær
1 ss psyllium
2 ss rapsolje
Litt salt
1 egg
1,5 dl kesam
Ca. 2 dl revne gulrøtter
2 dl glutenfri havregryn
2 ss Fibrex
2 ss Pofiber
400 g Schär Fiberbakst
100 g Teffmel
Slik gjør du
- Løs gjæren i vannet, tilsett psyllium og la stå og svelle ca. 5 minutter.
- Tilsett resten av ingrediensene, la deigen gå i maskinen til den er godt blandet.
- Heves tildekket ca. 20 minutter.
- Bruk en isskje til å ta opp deigen med, eller ha litt vann eller olje på hendene og form rundstykkene.
- Etterheves tildekket 30-40 minutter.
- Pensle med egg eller vann og strø glutenfrie havregryn oppå.
- Stekes i 15-17 minutter ved 225 grader på midterste rille.
Kilde: Astrid Å. Kårevik (men noen mindre endringer)