Grove bagetter
Bakverk Over 60 min
Ingredienser
2 bagetter
5 dl vann
½ pk tørrgjær
1 ts salt
100 g glutenfrie havregryn
200 g Semper Bokhvete og Teff (beregn litt ekstra til utbakingen)
3 ss (10 g) pofiber
1 ss (10 g) psyllium
Slik gjør du
- Bland alle ingrediensene ca. 5 minutter til en jevn, men løs deig. Bruk helst kjøkkenmaskin.
- Forheves tildekket i 1 time.
- Hvelv deigen over på et melet underlag og del den i to emner, somformes til bagetter. Vri bagettene forsiktig noen ganger til de får et rustikt utseende og dryss over bokhvetemel.
- Legg bagettene på et bakepapirkledd stekebrett og etterhev ca. 1,5 time.
- Stekes midt i ovnen ved 225 grader i ca. 30-35 minutter.
Kilde: NCF v/Lise Friis Pedersen