Grove bagetter_1200x500.jpg

Foto: Vilde Rommetveit

Grove bagetter

Bakverk Over 60 min

Bak knallgode bagetter med havregryn, bokvete og teff.

Ingredienser

2 bagetter

5 dl vann
½ pk tørrgjær
1 ts salt
100 g glutenfrie havregryn
200 g Semper Bokhvete og Teff (beregn litt ekstra til utbakingen)
3 ss (10 g) pofiber
1 ss (10 g) psyllium

Slik gjør du

  1. Bland alle ingrediensene ca. 5 minutter til en jevn, men løs deig. Bruk helst kjøkkenmaskin.
  2. Forheves tildekket i 1 time.
  3. Hvelv deigen over på et melet underlag og del den i to emner, somformes til bagetter. Vri bagettene forsiktig noen ganger til de får et rustikt utseende og dryss over bokhvetemel.
  4. Legg bagettene på et bakepapirkledd stekebrett og etterhev ca. 1,5 time.
  5. Stekes midt i ovnen ved 225 grader i ca. 30-35 minutter.

Kilde: NCF v/Lise Friis Pedersen