Grove ost - og skinkehorn_1200x500.jpg

Foto: Vilde Rommetveit

Grove ost- og skinkehorn

Bakverk Over 60 min

Grove horn med fyll som metter magen og som garantert faller i smak hos både store og små!

Ingredienser

8 store eller 16 små horn

150 g glutenfrie havregryn (helst små)
150 g bokhvetemel eller teffmel
170 g Møllerens grove melblanding
1 toppet ss psyllium
1 ts tørrgjær
1,5 ts bakepulver
1 ts salt
1 ss sirup
3 dl vann
3 dl kulturmelk
Kan fylles med revet eller skivet ost, kokt eller røkt skinke i skiver og litt oregano eller pizzakrydder
1 sammenvispet egg til pensling

Slik gjør du

  1. Bland de tørre ingrediensene i en bakebolle og tilsett deretter det våte litt etter litt.
  2. Bruk helst en kjøkkenmaskin og elt til alt er godt blandet.
  3. Dekk bollen med plastfolie og sett deigen til heving i 1,5-2 timer.
  4. Hell ut deigen på et melet underlag og elt til den ikke klistrer seg fast i underlaget.
  5. Kjevle ut deigen til en stor eller to mindre runde leiver, ca. ½ cm tykkelse. Bruk et pizzahjul eller en kniv og del hver av leivene opp i 8 deler.
  6. Legg en osteskive og en skinkeskive på hver av leivene, dryss gjerne på litt oregano eller pizzakrydder og rull de sammen slik at den spisse enden blir ytterst.
  7. Settes på bakepapirkledde stekebrett og pensle med sammenvispet egg. Dryss gjerne litt krydder eller revet ost over til slutt.
  8. Etterheves 20-30 minutter.
  9. Stekes midt i ovnen ved 225 grader ca. 15-20 minutter avhengig av størrelsen.
  10. Avkjøles på rist.

Kilde: NCF v/Lise Friis Pederden