Grove, glutenfrie brød med gulrot, frø og kjerner
Bakverk Over 60 min
Ingredienser
Gir 2 brød i 1,5 liters former eller ca 20 rundstykker.
½ l kefir
1 dl rapsolje
1 ss sirup
1 pk gjær
1 ss psyllium
75 g havregryn
1 egg
200 g finraspet gulrot
1 dl solsikkefrø
½ dl gresskarkjerner
200 g Schär Mix B
150 g Møllerens grov
250 g Semper Mix med fiber
1 ts salt
1 sammenvispet egg til pensling og litt havregryn eller frø til å drysse over.
Slik gjør du
- Ha kefir, rapsolje og sirup i en kjele og varm til 37 grader (bruk gjerne termometer fordi det er viktig at væsken ikke er for varm).
- Løs opp gjæren og visp psyllium ut i væsken.
- Rør inn havregryn og la det svelle mens du rasper gulroten. Rør deretter inn egget.
- Tilsett resten av ingrediensene i den rekkefølgen som er nevnt i oppskriften. Elt til godt blandet.
- Forhev i 30 minutter før du fordeler deigen i brødformene.
- Baker du rundstykker kan du ha litt mel på bakebordet (bruk gjerne Schär Mix B) før du heller ut deigen. Du kan med fordel la deigen ligge i ro noen minutter. Da vil det danne seg en hinne og det blir lettere å bake ut rundstykkene.
- Etterhev brødene eller rundstykkene ca 30 minutter.
- Pensle med sammenvispet egg og strø gjerne litt havregryn eller frø/kjerner over.
- Rundstykkene stekes midt i ovnen ved 200 grader ca 20 minutter, brødene stekes på nederste rille ved 200 grader i ca 50 min.
- Ta brødene ut av formene og avkjøl på rist.