gulrotkake-skåret-1200x500.jpg

Gulrotkake

Kaker og desserter Over 60 min

Saftig og god gulrotkake med appelsinkrem.

Ingredienser

4 egg

3 dl sukker

3 dl Semper white flour mix

1 ts bakepulver

1 ts kanel

1 ts kardemomme

1 ts ingefær

1 ts salt

300 g revet gulrot, halvparten fint og halvparten grovt revet

1 neve hakkede valnøtter, hvis du vil

1 dl solsikkeolje

 

Topping:

50 g meierismør, romtemperert

250 g kremost

finrevet skall fra 1 appelsin

2 ts appelsinjuice

300 g melis

 

Pynt:

Kokosflak

Slik gjør du

Slik gjør du:

  1. Forvarm ovn til 180 °C.
  2. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis.
  3. Sikt ned mel, bakepulver, kanel, kardemomme, ingefær og salt og vend inn.
  4. Tilsett gulrot, hakkede nøtter og olje.
  5. Legg et bakepapir i bunnen av en springform, ca. 23 cm eller en liten langpanne, og hell i røra. Stek i 25-30 minutter.
  6. Stikk i kaken med en «kakepinne». Kommer pinnen ut ren, er den ferdig stekt. Hvis ikke lar du den stå litt til.
  7. Avkjøl kaken på rist
  8. Rør kremost, smør, juice og melis til jevn krem. Smør kaken med krem og pynt med kokosflak.

Tips!

Det er mulig du syntes du får i overkant for mye kremosttopping. Da kan du enten fryse det ned til en annen gang, bare kjøre på med masse digg topping eller dele kaken i to og ha 2 lag med kremostfyll i midten.