Gulrotkake
Kaker og desserter Over 60 min
Ingredienser
4 egg
3 dl sukker
3 dl Semper white flour mix
1 ts bakepulver
1 ts kanel
1 ts kardemomme
1 ts ingefær
1 ts salt
300 g revet gulrot, halvparten fint og halvparten grovt revet
1 neve hakkede valnøtter, hvis du vil
1 dl solsikkeolje
Topping:
50 g meierismør, romtemperert
250 g kremost
finrevet skall fra 1 appelsin
2 ts appelsinjuice
300 g melis
Pynt:
Kokosflak
Slik gjør du
Slik gjør du:
- Forvarm ovn til 180 °C.
- Pisk egg og sukker til luftig eggedosis.
- Sikt ned mel, bakepulver, kanel, kardemomme, ingefær og salt og vend inn.
- Tilsett gulrot, hakkede nøtter og olje.
- Legg et bakepapir i bunnen av en springform, ca. 23 cm eller en liten langpanne, og hell i røra. Stek i 25-30 minutter.
- Stikk i kaken med en «kakepinne». Kommer pinnen ut ren, er den ferdig stekt. Hvis ikke lar du den stå litt til.
- Avkjøl kaken på rist
- Rør kremost, smør, juice og melis til jevn krem. Smør kaken med krem og pynt med kokosflak.
Tips!
Det er mulig du syntes du får i overkant for mye kremosttopping. Da kan du enten fryse det ned til en annen gang, bare kjøre på med masse digg topping eller dele kaken i to og ha 2 lag med kremostfyll i midten.