Havrerundstykker
Bakverk Over 60 min
Ingredienser
Ca. 12 rundstykker
½ pk gjær
2,5 dl melk eller vann
2 ss nøytral olje
1 ss psyllium
2 dl glutenfrie havregryn
½ ts salt
Ca. 2,5 dl grovt glutenfritt mel, for eksempel Toro grov
Slik gjør du
- Varm opp væsken til fingervarm, ca. 37 grader
- Løs opp gjæren i den lunkne væsken.
- Visp inn psyllium og bland inn havregryn og la det svelle ca. 5 min.
- Bland i saltet og melet og elt deigen godt, gjerne i en kjøkkenmaskin.
- Forheves ca. 30 minutter.
- Hell deigen ut på et melet underlag og form den til rundstykker. Ha gjerne litt olje på hendene hvis den henger fast, eller bruk en isskje som dyppes i vann.
- Settes på bakepapirkledt stekeplate. Strø gjerne litt havregryn over.
- Etterheves ca. 30 minutter.
- Stekes ved 250 grader midt i ovnen ca. 8-9 minutter til de har fått en fin farge og er gjennomstekte.
- Avkjøles tildekket på rist.
Kilde: NCF v/Lise Friis Pedersen