Havrerundstykker_1200x500.jpg

Foto: Vilde Rommetveit

Havrerundstykker

Bakverk Over 60 min

Saftige rundstykker med havregryn – kjemepgode med pålegg til søndagsfrokosten.

Ingredienser

Ca. 12 rundstykker

½ pk gjær
2,5 dl melk eller vann
2 ss nøytral olje
1 ss psyllium
2 dl glutenfrie havregryn
½ ts salt
Ca. 2,5 dl grovt glutenfritt mel, for eksempel Toro grov

Slik gjør du

  1. Varm opp væsken til fingervarm, ca. 37 grader
  2. Løs opp gjæren i den lunkne væsken.
  3. Visp inn psyllium og bland inn havregryn og la det svelle ca. 5 min.
  4. Bland i saltet og melet og elt deigen godt, gjerne i en kjøkkenmaskin.
  5. Forheves ca. 30 minutter.
  6. Hell deigen ut på et melet underlag og form den til rundstykker. Ha gjerne litt olje på hendene hvis den henger fast, eller bruk en isskje som dyppes i vann.
  7. Settes på bakepapirkledt stekeplate. Strø gjerne litt havregryn over.
  8. Etterheves ca. 30 minutter.
  9. Stekes ved 250 grader midt i ovnen ca. 8-9 minutter til de har fått en fin farge og er gjennomstekte.
  10. Avkjøles tildekket på rist.

Kilde: NCF v/Lise Friis Pedersen