Hirsegrøt
Ingredienser
1-2 porsjoner
1 dl hirsegryn
3 dl vann
Litt salt
1 dl kokosmelk
Topping:
Pistasjnøtter (usaltede og uten skall) og kokosflak, ristet i en stekepanne
Litt lønnesirup eller flytende honning etter smak
Slik gjør du
Skyll hirsekornene i kaldt vann. Ha de over i en kjele og tilsett vann og salt. Kok opp og la det småkoke i ca. 10-15 minutter til kornene har blitt myke og mesteparten av vannet er kokt inn. Tilsett kokosmelken og la grøten få et raskt oppkok. Server i en skål toppet med ristede pistasjnøtter, kokosflak og litt lønnesirup eller flytende honning etter smak.
Litt om hirse
Det finnes mange forskjellige sorter hirse og den dyrkes i store deler av verden, både til mat og til dyrefôr. Hirse er veldig mineralrik og inneholder fluor, svovel, fosfor, magnesium, kalium, og særlig mye silisium og jern. Hel hirse kan fås i Norge i helsekostforretninger og i innvandrerforretninger. Man kan også kjøpe hirse i nettbutikker.
Kilde: Lise Friis Pedersen