iskakeweb2.jpg

Glutenfri iskake med marengsbunn

Kaker og desserter Over 60 min

Smaken av ekte fløte, vaniljestang og friske bær er uslåelig. En himmelsk kake på varme sommerdager.

Ingredienser

Marengsbunn:
2 eggehviter
1 klype salt
130 g sukker
1/2 ss maisenna
1 ts vaniljesukker
1/2 ts sitronsaft/god balsamico eddik
 
Iskrem:
400 g tinte frosne skogsbær
150 g sukker – til bærene
3 egg
2 eggeplommer
1 vaniljestang, kun frøene
220 g sukker – til eggedosis
4 dl kremfløte
Krem, bær og mynte til pynt. 
 

 

Slik gjør du

1. Forvarm ovnen til 225 °C.
2. Skill 2 egg. Visp eggehviter og salt til skum i en bolle av glass eller metall. Tilsett litt og litt av sukkeret mens du fortsatt visper. Visp så i 8-10 minutter til røra er seig og luftig.
3. Rør forsiktig inn maisenna, vaniljesukker og sitronsaft.
4. Dekk bunnen og sidene av en springform med bakepapir. Det hjelper å smøre formen litt for å få papiret til å feste seg. Bunnen klipper du ut ved å tegne opp på bakepapir. Til sidene klipper du til en lang strimmel papir som er litt bredere en kakeformens høyde.
5. Ha marengsen over i formen og sett i ovnen. Senk varmen til 125 °C. Stek i 60 minutter og avkjøl i formen.
6. Kok skogsbær og sukker til sukkeret er oppløst. Bruk en stavmixer til å blende syltetøyet grovt sammen. (Det er fint med litt struktur i mixen). Sett til side.
7. Ha egg, eggeplommer, sukker, vaniljesukker og vaniljefrø i en bolle over en kjele med sydende vann. Visp sammen med en elektrisk håndvisp i 6-8 minutter til blandingen er en luftig og lys eggedosis. Ta bollen av kjelen og fortsett og visp i 6-8 minutter, til blandingen har kjølnet.
8. Visp en fast krem av fløten og vend inn i eggedosisen.
9. Hell over i springformen der bakepapir og marengsbunnen fortsatt er på plass. Ha skogsbærpureen over og lag marmorering ved å folde det forsiktig sammen og hent pureen opp fra bunnen med en slikkepott.
10. Frys i minst 6 timer og la stå i kjøleskapet i 20 minutter før servering.

alt

 

Tips: Pynt gjerne kaken med friske bær som bringebær, bjørnebær og blåbær. Jeg pyntet med litt økologiske nelliker. De er spiselige men det er kanskje ikke så naturlig å ta en stor jafs av en, men de er utrolig vakre. Det går også å pynte med usprøytede roser, fioler eller nyperoser.

 

 

Oppskrift, foto og styling: Marianne Pfeffer Gjengedal