ostekakeweb.jpg

Foto: Marianne Pfeffer Gjengedal

Glutenfri ostekake med bringebær

Kaker og desserter Over 60 min

Deilig og frisk kake med smak av nordisk sommer. Perfekt hvis man ikke har tilgang på en stekeovn.

Ingredienser

Bunn:
300 g glutenfrie havrekjeks. F.eks 2 esker Semper havredigestive
120 g smør
 
Ostekrem:
5 gelatinplater
100 g tinede frosne bringebær
frøene fra ½ vaniljestang eller 1 ts vaniljeessens
400 g Philadelphia-ost
120 g sukker
1 ss sukker
3 dl fløte

Bær til pynt:
ca. 350 g friske bringebær,

Slik gjør du

1. Smør en springform på 20 cm diameter og dekk bunnen og sidene av formen med bakepapir. Smøret i formen er til for å feste papiret. Dekk sidene av formen ved å klippe en lang strimmel med bakepapir som er litt bredere enn høyden på formen. Det er fint med papir på sidene i tilfelle det blir litt mye i formen. Med papir får du en enda høyere kake, og slipper at det renner over.
2. Smelt smøret. Knus kjeksen til smuler i en mixer, eller ved å ha kjeksen i en pose og kjevle over posen. Rør smøret sammen med kjekssmulene, press kjeksblandingen i bunnen av en springform og sett i kjøleskapet i 30 minutter.
3. Legg gelatinplatene i rikelig med kaldt vann.
4. Varm opp bringebær og 1/2 vaniljestang på middels varme. Småkok i noen minutter til bringebærene gått i oppløsning.
5. Sil fra bringebærfrøene ved å presse de gjennom en finmasket sikt. Varm pureen forsiktig opp igjen. Klem vannet ut av gelatinplatene og smelt de i den varme bringebærpureen. Sett til side.
6. Visp kremost og sukkeret til en glatt krem. Pisk kremfløte til krem og vend sammen med ostekremen. Pisk litt av kremen inn i bringebærpureen. Et par spiseskjeer av gangen til pureen er helt avkjølt. Vend inn i resten av kremen og hell over i formen. Sett bringebær tett i tett oppå kremen, begynn gjerne ytterst og jobb deg innover. Sett i kjøleskapet til kaken har stivnet, ca 3 timer.

alt

Styling og foto: Marianne Pfeffer Gjengedal