Glutenfri ostekake med bringebær
Ingredienser
Bunn:
300 g glutenfrie havrekjeks. F.eks 2 esker Semper havredigestive
120 g smør
Ostekrem:
5 gelatinplater
100 g tinede frosne bringebær
frøene fra ½ vaniljestang eller 1 ts vaniljeessens
400 g Philadelphia-ost
120 g sukker
1 ss sukker
3 dl fløte
Bær til pynt:
ca. 350 g friske bringebær,
Slik gjør du
1. Smør en springform på 20 cm diameter og dekk bunnen og sidene av formen med bakepapir. Smøret i formen er til for å feste papiret. Dekk sidene av formen ved å klippe en lang strimmel med bakepapir som er litt bredere enn høyden på formen. Det er fint med papir på sidene i tilfelle det blir litt mye i formen. Med papir får du en enda høyere kake, og slipper at det renner over.
2. Smelt smøret. Knus kjeksen til smuler i en mixer, eller ved å ha kjeksen i en pose og kjevle over posen. Rør smøret sammen med kjekssmulene, press kjeksblandingen i bunnen av en springform og sett i kjøleskapet i 30 minutter.
3. Legg gelatinplatene i rikelig med kaldt vann.
4. Varm opp bringebær og 1/2 vaniljestang på middels varme. Småkok i noen minutter til bringebærene gått i oppløsning.
5. Sil fra bringebærfrøene ved å presse de gjennom en finmasket sikt. Varm pureen forsiktig opp igjen. Klem vannet ut av gelatinplatene og smelt de i den varme bringebærpureen. Sett til side.
6. Visp kremost og sukkeret til en glatt krem. Pisk kremfløte til krem og vend sammen med ostekremen. Pisk litt av kremen inn i bringebærpureen. Et par spiseskjeer av gangen til pureen er helt avkjølt. Vend inn i resten av kremen og hell over i formen. Sett bringebær tett i tett oppå kremen, begynn gjerne ytterst og jobb deg innover. Sett i kjøleskapet til kaken har stivnet, ca 3 timer.
Styling og foto: Marianne Pfeffer Gjengedal