Pavlova
Kaker og desserter Over 60 min
Ingredienser
- 1 sitron
- 4 eggehviter
- 2 ½ dl sukker
- 2 ts Maizena
- 1 ts hvitvinseddik
- 1⁄2 ts vaniljesukker
- 3 dl kremfløte
- Jordbær og bringebær
Slik gjør du
- Sett ovnen på 180 grader.
- Gni en bolle innvendig med en halv sitron.
- Pisk sammen eggehvitene og sukker til en fast, men ikke for stiv konsistens.
- Rør Maizena, eddik og vaniljesukker forsiktig inn i røren.
- Hell det over på et bakepapirkledd stekebrett.
- Prøv å lage en sirkel på ca. 20 cm i diameter.
- Stekes midt i ovnen.
- Etter ca. et halvt minutt setter du temperaturen ned til 150 grader.
- Stek til marengsen er lysebrun, ca 75 min.
- Skru av varmen og la marengsen stå til ovnen er avkjølt.
- Vend marengsbunnen over på et fat og ha på pisket krem og bærene.
Kilde: NCFs oppskriftshefte Oppskrifter og tips.