Pavlova med frukt og bær
Ingredienser
6 eggehviter
3 dl sukker, finkornet
2 ts maisenna
1 ts hvitvinseddik
Krem
3 dl kremfløte
1 dl seterrømme
1 dl bringebærcoulis
Topping
4 fersken
1 nektarin
1 kurv bringebær
1 håndfull moreller
sitronmelisse, mynte eller spiselige
blomster til pynt.
Slik gjør du
Forvarm stekeovnen til 160 °C. Ha hvitene i en piskebolle og pisk til de skummer godt. Hell sakte i sukker, bruk gjerne et par minutter på dette. Marengsen skal nå være stiv og blank. Tilsett eddik og maizena og pisk 10 sekunder til. Legg på store klatter i en sirkel på et bakepapir. Skru ned ovnen til 100 °C og stek pavlovaen i 75 minutter. Avkjøl. Pisk kremfløte og rømme til en krem og vend inn bringebærcoulis. Fordel over marengsen. Rens og del frukt og bær og pynt pavlovaen.
Tips!
Grensen for hva som kan toppes på pavlova, går der hvor fantasi og smakskombinasjoner setter grenser. Alt er lov. Revet mørk sjokolade, bare bruk av norske bær, kjøre fullt tropeløp med mango, pasjonsfrukt og ananas. Nøtter, kakestrøsel og bittesmå pikekyss? Et dryss av melis blir aldri feil.
Kilde: Hanne Buxrud / Sentralen AS