Deilig glutenfri sitroniskake
Kaker og desserter Over 60 min
Ingredienser
Bunn
- 100 g mørk sjokolade
- 100 g smør
- 100 g mandler, ev. hasselnøtter eller cashewnøtter
- 75 g glutenfri kjeks, f.eks. Semper Havredigestive
Sitronparfait
- 7 sitroner
- 4 eggeplommer
- 180 g sukker
- 3 dl kremfløte
- 0,5 appelsin, i skiver
- 0,5 sitron, i skiver
- 1 lime, finrevet skall
- frisk mynte til pynt
Sitronkrem (lemon curd)
- 2 sitroner
- 250 g sukker
- 3 eggeplommer
- 60 g smør
Slik gjør du
Bunn
- Kle en springform, 22-24 cm i diameter, med bakepapir.
- Smelt sjokolade og smør i en gryte på svak varme.
- Kjør nøtter og kjeks til smuler i en kjøkkenmaskin.
- Rør inn i sjokoladeblandingen og fyll i formen. Avkjøl.
Sitronparfait
- Del sitronene til sitronparfaiten i to og press ut mest mulig saft.
- Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis og visp inn sitronsaften.
- Pisk kremfløte til stiv krem i en annen bolle og vend forsiktig inn i eggedosisen.
- Fordel blandingen over kjeksbunnen, dekk formen med plast og sett i fryseren til satt, ca. 3 timer.
Sitronkrem (lemon curd)
- Lag sitronkrem. Del sitroner i to, press ut saften og varm opp med sukker i en kjele. Rør til sukkeret er oppløst.
- Visp inn eggeplommer og kok over svak varme til det tykner. Rør kraftig hele tiden slik at egget ikke koagulerer.
- Ta kjelen av platen og visp inn smør. Avkjøl helt.
Ta ut iskaken ca. 15 minutter før servering og server toppet med sitronkrem, appelsinskiver, sitronskiver, finrevet limeskall og frisk mynte.