Sitroniskake-1200x500.jpg

Frisk og vårlig sitroniskake. Foto: Meta Bjørn/Sentralen

Deilig glutenfri sitroniskake

Kaker og desserter Over 60 min

Denne glutenfrie iskaken er inspirert av den sicilianske sitrongranitéen. En leskende, søt og forfriskende dessertkake som gir en forsmak på sommeren.

Ingredienser

Bunn

  • 100 g mørk sjokolade
  • 100 g smør
  • 100 g mandler, ev. hasselnøtter eller cashewnøtter
  • 75 g glutenfri kjeks, f.eks. Semper Havredigestive


Sitronparfait

  • 7 sitroner
  • 4 eggeplommer
  • 180 g sukker
  • 3 dl kremfløte
  • 0,5 appelsin, i skiver
  • 0,5 sitron, i skiver
  • 1 lime, finrevet skall
  • frisk mynte til pynt


Sitronkrem (lemon curd)

  • 2 sitroner
  • 250 g sukker
  • 3 eggeplommer
  • 60 g smør

Slik gjør du

Bunn

  1. Kle en springform, 22-24 cm i diameter, med bakepapir.
  2. Smelt sjokolade og smør i en gryte på svak varme.
  3. Kjør nøtter og kjeks til smuler i en kjøkkenmaskin.
  4. Rør inn i sjokoladeblandingen og fyll i formen. Avkjøl.

 

Sitronparfait

  1. Del sitronene til sitronparfaiten i to og press ut mest mulig saft.
  2. Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis og visp inn sitronsaften.
  3. Pisk kremfløte til stiv krem i en annen bolle og vend forsiktig inn i eggedosisen.
  4. Fordel blandingen over kjeksbunnen, dekk formen med plast og sett i fryseren til satt, ca. 3 timer.

 

Sitronkrem (lemon curd)

  1. Lag sitronkrem. Del sitroner i to, press ut saften og varm opp med sukker i en kjele. Rør til sukkeret er oppløst.
  2. Visp inn eggeplommer og kok over svak varme til det tykner. Rør kraftig hele tiden slik at egget ikke koagulerer.
  3. Ta kjelen av platen og visp inn smør. Avkjøl helt.

Ta ut iskaken ca. 15 minutter før servering og server toppet med sitronkrem, appelsinskiver, sitronskiver, finrevet limeskall og frisk mynte.