Skogsbærkake med nøttebunn_1200x500.jpg

Foto: Nikolai Blumenthal/Sentralen

Skogsbærkake med nøttebunn

Høst Over 60 min

En nydelig kake i rund form som kan lages dagen i forveien. Denne blir en favoritt hos store og små!

Ingredienser

Ca. 10 porsjoner

Nøttebunn
3 eggehviter
1 dl sukker
100 g mandler
100 g hasselnøtter

Skogsbærfyll
6 gelatinplater
400 g bær, f.eks. rips, blåbær, solbær og bringebær (ev. 1 pose frossen skogsbærblanding, tint)
6 dl Kesam med vanilje
4 ss sukker
Friske bær til pynt

Slik gjør du

Pisk romtempererte eggehviter halvstive. Spe inn sukker mens pisken går og pisk videre til stiv marengs. Finhakk nøtter og vend inn. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin med knivblad, så går det raskt. Dekk bunnen av en springform (22 cm) med bakepapir og fordel massen utover. Stek i ovnen på 175 °C i 25 minutter eller til gyllen og sprø. Avkjøl.

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Varm opp bærene i en kasserolle og mos dem med en stavmikser. Løs opp gelatinplatene i den varme bærmosen under omrøring, ta av platen og avkjøl til lunken. Rør sammen kesam og sukker. Vend inn bærmosen og hell blandingen over på den avkjølte bunnen, springformen må fortsatt være på. Sett kaken kaldt, minimum 4-5 timer, men gjerne natten over. Pynt med friske bær før servering.

Ved: Hanne Stensvold