Saftige og glutenfrie skolebrød
Bakverk Over 60 min
Ingredienser
150 g smør/margarin
5 dl melk
1 pk gjær
2 ss psyllium
1 dl sukker
2 ts kardemomme
100-120 g (1,5-2 dl) Jytte Arv
500 g Semper Mix
Fyll:
1 pakke vaniljekrem
1 pakke melis (+ litt vann)
1 pose kokosmasse
Slik gjør du
- Smelt smøret, ha i melk og varm til fingervarm 37 grader, løs opp gjæren.
- Visp psyllium ut i væsken.
- Ha i sukker, kardemomme og mel.
- Elt deigen smidig.
- Dekk til bakebollen og la den heve til dobbel størrelse ca. 30 minutter.
- Del deigen opp i passelig store emner, trill de til boller, trykk de litt flate og lag en fordypning i midten.
- Settes på bakepapirkledd stekebrett og legg en passelig klatt vaniljekrem i midten
- Etterheves i ca. 30 minutter.
- Stekes midt i ovnen ved 225 grader i ca. 10-15 minutter.
- Avkjøles på rist.
- Bland melis og vann til en tykk grøt som legges rundt vaniljekremen.
- Ha litt kokosmasse på en tallerken og trykk forsiktig skolebrødene oppi kokosen med melissiden ned slik at kokosmassen klistrer seg fast i melisen.