Skolebrød_1200x500_2.jpg

Foto: Lise Friis Pedersen

Saftige og glutenfrie skolebrød

Bakverk Over 60 min

Hvem liker vel ikke skolebrød? Her får du oppskriften på kjempegode og luftige glutenfrie skolebrød. 

Ingredienser

150 g smør/margarin
5 dl melk
1 pk gjær
2 ss psyllium
1 dl sukker                              
2 ts kardemomme
100-120 g (1,5-2 dl) Jytte Arv
500 g Semper Mix  

Fyll:
1 pakke vaniljekrem
1 pakke melis (+ litt vann)
1 pose kokosmasse

Slik gjør du

  1. Smelt smøret, ha i melk og varm til fingervarm 37 grader, løs opp gjæren.
  2. Visp psyllium ut i væsken.
  3. Ha i sukker, kardemomme og mel.
  4. Elt deigen smidig.
  5. Dekk til bakebollen og la den heve til dobbel størrelse ca. 30 minutter.
  6. Del deigen opp i passelig store emner, trill de til boller, trykk de litt flate og lag en fordypning i midten.
  7. Settes på bakepapirkledd stekebrett og legg en passelig klatt vaniljekrem i midten
  8. Etterheves i ca. 30 minutter.
  9. Stekes midt i ovnen ved 225 grader i ca. 10-15 minutter.
  10. Avkjøles på rist.
  11. Bland melis og vann til en tykk grøt som legges rundt vaniljekremen.
  12. Ha litt kokosmasse på en tallerken og trykk forsiktig skolebrødene oppi kokosen med melissiden ned slik at kokosmassen klistrer seg fast i melisen.