Vegetarpai med grov bunn_1200x500.jpg

Foto: Vilde Rommetveit

Vegetarpai med grov bunn

Bakverk Over 60 min

Server denne smukfulle paien varm eller kald, gjerne med en rømmeklatt til!

Ingredienser

Paibunn:
1 ½ dl glutenfrie havregryn eller havremel
1 dl sorghum-mel
1 dl Toro grov melmiks
60 g smør/margarin, romtemperert
½ beger Kesam original
½ ts salt
2 ss vann (hvis deigen blir for tørr)

Fyll til pai:
1 pk fetaost
3 store tomater
1 løk
½ pakke fryst spinat
1 glass sorte oliven uten stein
1 lite glass soltørkede tomater (kan droppes)
3 store eller 4 små egg
2,5 dl melk
1 ts salt
½ ts pepper
Revet ost til gratinering

Slik gjør du

Paibunn:

  1. Ha alle ingrediensene i en foodprosessor og la den gå til deigen er godt blandet og nesten har samlet seg til en klump.
  2. Legg deigen i en pose og la den hvile i kjøleskapet ca. 30 minutter.
  3. Skjær deigklumpen i skiver som du klemmer/ trykker ut i en paiform eller en ildfast form.
  4. Prikk paiskallet med en gaffel for å hindre at det blåser seg opp.
  5. Forstek paiskallet 10-12 minutter ved 200 grader midt i ovnen. Avkjøles litt før du fyller det.

Fyll til pai:

  1. Del fetaosten i terninger, skjær løk og tomat i skiver.
  2. Stek løken myk i litt olje. Stek spinaten på medium varme til mesteparten av vannet er borte.
  3. Fyll paiskallet med fetaost, tomater, spinat, oliven og eventuelt soltørkede tomater.
  4. Visp egg og melk lett sammen med en gaffel og ha i salt og pepper.
  5. Hell eggeblandingen over fyllet i paiskallet og dryss revet ost på toppen.
  6. Stekes ved 200 grader 30-40 minutter, til eggeblandingen har stivnet og paien har fått en gyllen farge.

Kilde: NCF v/Lise Friis Pedersen