Vegetarpai med grov bunn
Bakverk Over 60 min
Ingredienser
Paibunn:
1 ½ dl glutenfrie havregryn eller havremel
1 dl sorghum-mel
1 dl Toro grov melmiks
60 g smør/margarin, romtemperert
½ beger Kesam original
½ ts salt
2 ss vann (hvis deigen blir for tørr)
Fyll til pai:
1 pk fetaost
3 store tomater
1 løk
½ pakke fryst spinat
1 glass sorte oliven uten stein
1 lite glass soltørkede tomater (kan droppes)
3 store eller 4 små egg
2,5 dl melk
1 ts salt
½ ts pepper
Revet ost til gratinering
Slik gjør du
Paibunn:
- Ha alle ingrediensene i en foodprosessor og la den gå til deigen er godt blandet og nesten har samlet seg til en klump.
- Legg deigen i en pose og la den hvile i kjøleskapet ca. 30 minutter.
- Skjær deigklumpen i skiver som du klemmer/ trykker ut i en paiform eller en ildfast form.
- Prikk paiskallet med en gaffel for å hindre at det blåser seg opp.
- Forstek paiskallet 10-12 minutter ved 200 grader midt i ovnen. Avkjøles litt før du fyller det.
Fyll til pai:
- Del fetaosten i terninger, skjær løk og tomat i skiver.
- Stek løken myk i litt olje. Stek spinaten på medium varme til mesteparten av vannet er borte.
- Fyll paiskallet med fetaost, tomater, spinat, oliven og eventuelt soltørkede tomater.
- Visp egg og melk lett sammen med en gaffel og ha i salt og pepper.
- Hell eggeblandingen over fyllet i paiskallet og dryss revet ost på toppen.
- Stekes ved 200 grader 30-40 minutter, til eggeblandingen har stivnet og paien har fått en gyllen farge.
Kilde: NCF v/Lise Friis Pedersen