Kurs for ansatte på helseinstitusjoner

Dette kurset gir de ansatte verktøykassen de trenger for å tilrettelegge for pasienter og brukere med glutenintoleranse.

alt

Om kurset

Pasienter og brukere med cøliaki har behov for et mattilbud som er 100 % glutenfritt for å ikke bli syke. Vi vet at de fleste gjør så godt de kan, men at det likevel er stor usikkerhet knyttet til håndtering, oppbevaring og tilberedning av glutenfri mat. Hva skjer om de bare får i seg litt gluten? Er det så farlig?


Ta kontakt med oss dersom du er interessert i å delta på kurs:

Line Gretland, salgs- og markedskonsulent
line.gretland@ncf.no
479 54 035


Dette kurset gir de ansatte verktøykassen de trenger for å tilrettelegge for pasienter og brukere med glutenintoleranse. Rådene for håndtering av glutenholdig mat kan også overføres til andre allergener.

Kurset tar for seg følgende tema:alt

  • Hva er cøliaki og hva er konsekvensene av å få i seg gluten hvis man har cøliaki.
  • Hvilken mat som er glutenholdig og hvilken mat som er glutenfri.
  • Pasientenes rettigheter for spesialtilpasset mattilbud.
  • Ansvarsfordeling mellom pasient/bruker og personalet for å sikre trygg glutenfri mat.
  • Praktiske tips og råd til hvordan servere, håndtere og tilberede trygg glutenfri mat.


Se også:
Veileder om smittevern til kursdeltakere

Vi kan øke tryggheten for en glutenfri hverdag for den aktuelle klienten vår

Tidligere kursdeltager

Klikk på logoene for mer info