Sølja-og-Ki-logo-mer-hvitt.jpg

Velkommen til oss!

Sølja og Ki har en hemmelighet. En veldig fin og hyggelig hemmelighet, og nå gleder de seg til å fortelle den til deg.

Har du ikke hørt om Sølja og Ki før? De er barnas maskoter i NCF. De har begge cøliaki, og er flinke til å hjelpe og støtte hverandre. Da Ki fikk cøliaki, ble han ganske lei seg. Og da var det godt å ha  en venn som Sølja. Hun kunne gi ham noen gode tips og vise ham alt det gode han fortsatt kan spise.

– Du, Ki. Er det ikke på tide at vi forteller hemmeligheten vår nå? spør Sølja. 

– Jo, det har jeg gledet meg til!, svarer Ki. 

De to har nemlig en overraskelse som de har jobbet med lenge. Og nå er tiden kommet for å dele den med alle dere barna i Norsk cøliakiforening. 

– Vi har fått oss egen nettside! Sølja og Ki roper det ut i kor. De er superstolte over den fine siden de har fått på ncf.no. Her har kan du få se filmene om Sølja og Ki. Og her finner dere også flere fargeleggingsark som dere kan skrive ut og fargelegge hjemme. Sølja har også et lite spill du
kan prøve deg på. 

– Send oss gjerne tegninger du lager. For da kan vi vise fram tegningen på nettsiden vår, sier Sølja.

Skriv hva du heter og hvor gammel du er. Og kanskje noen ord om hva du har tegnet. Og så kan du be om hjelp av en voksen til å scanne den og sende den på epost til soljaogki@ncf.no, eller send den i posten til Norsk cøliakiforening, postboks 351 sentrum 0101 Oslo. 

– Jeg er veldig glad i å lage mat. Og på nettsiden finner du noen av mine favorittoppskrifter. Kanskje du også har lyst til å prøve noen av dem? spør Ki. 

– Er det andre ting dere lurer på, eller har lyst til å sende inn, så er det bare å ta kontakt. Vi gleder oss, sier Sølja og Ki i kor.