NCF_Vi setter glutenfritt på dagsordenen_web.jpg

Vi setter glutenfritt på dagsordenen!

En brosjyre om NCF og våre fokusområder.

Norsk cøliakiforening (NCF) er en forening for personer med glutenintoleranse. Glutenintoleranse er en fellesbetegnelse for cøliaki, hudsykdommen dermatitis herpetiformis (DH), ikke-cøliakisk glutensensitivitet og hveteallergi. NCF er også til for alle berørte og de som ønsker å støtte oss.

NCF jobber for å bedre livskvaliteten til personer med glutenintoleranse. Vi har blant annet fokus på å informere om glutenintoleranse og hvordan leve med det, bidra til et større utvalg av glutenfrie produkter samt bedre kunnskap og tilbud på spise- og overnattingssteder, institusjoner, matkjeder, skoler og barnehager.

Vår oppgave er også å jobbe politisk, samarbeide med medisinske og dietetiske fagmiljøer, fremme forskning og ny kunnskap om fagfeltet og knytte nasjonale og internasjonale kontakter.
Medlemmene våre bidrar økonomisk med medlemskontingent (pliktig) og loddsalg (frivillig). I tillegg får NCF lovfestet økonomisk støtte fra det offentlige samt at det søkes økonomiske bidrag fra forskjellige instanser. Dette gir mulighet for et omfattende arbeid for medlemmene og deres interesser. Dette har vært vår oppgave siden NCF ble etablert i 1974.
 

NCF_Vi setter glutenfritt på dagsordenen_web.jpg

NCF setter glutenfritt på dagsorden

Les mer om hva NCF gjør i denne printvennlige pdf-utgaven.