Ostekake med glutenfri pepperkakebunn og marengs
Ingredienser
1 kake, 20-24 cm i diameter
Marmorerte pikekyss (marengs)
3 eggehviter
1 ts hvitvinseddik
2 dl sukker, gjerne finkornet
1 ts maizena
½ ts vaniljesukker
konditorfarge – dyp rød
Pepperkakebunn
40 g glutenfrie havregryn
150 g glutenfrie pepperkaker, f.eks. fra Semper
100 g smør
Appelsin-ostekakefyll
5 plater gelatin
150 g hvit sjokolade
1 dl appelsinjuice
400 g kremost naturell
70 g sukker
2 ss finrevet appelsinskall
2 dl fløte
Til topping
200 g mørk sjokolade
Slik gjør du
Marmorerte pikekyss (marengs)
Lag marengsen først, gjerne dagen før. Du kan også kjøpe ferdige pikekyss i butikken. Sett stekeovnen på 100 °C. Sørg for at ingrediensene er romtempererte og utstyret rent. Pisk eggehvitene til hardt skum i en kjøkkenmaskin med ballongvisp. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, maizena og vaniljesukker, og tilsett det gradvis mens maskinen går. Pisk til en stiv og blank masse. Bruk en malepensel og mal røde striper på innsiden av en sprøytepose med stjerne-tut(tyll) før du fyller den med marengsen. Klem ut små pikekyss utover en stekeplate dekket med bakepapir. Stek i ovnen i ca. 1 time. Avkjøl i ovnen med døren på gløtt, gjerne til neste dag.
Pepperkakebunn
Kjør havregryn og pepperkaker til fine smuler i en foodprosessor med knivblad. Smelt smør og bland med pepperkakeblandingen. Ha over i en springform, ca. 20-24 cm i diameter, og trykk blandningen jevnt utover. Sett i kjøleskapet mens ostefyllet lages.
Appelsin-ostekakefyll
Bløtlegg gelatinplater i kaldt vann i 5 minutter. Smelt hvit sjokolade i vannbad på middels varme eller bruk mikrobølgeovn. Kok opp appelsinjuice i en liten kjele og tilsett gelatinplatene. Rør til oppløst. Visp kremost, sukker og revet appelsinskall luftig i en kjøkkenmaskin med ballongvisp. Tilsett gelatinblandingen og smeltet hvit sjokolade. Pisk fløte til krem i en annen bolle og vend forsiktig inn i ostekakeblandingen. Fordel utover pepperkakebunnen og avkjøl i kjøleskapet til stiv, gjerne over natten.
Topping
Smelt mørk sjokolade i vannbad og avkjøl noe. Skjær langs kanten på kaken og løsne formen. Ha kaken over på fat og smør mørk sjokolade utover. La det gjerne renne litt over kanten. Pynt med pikekyss på toppen.
Oppskrift: Therese Elstad