
Foto: Espen Edin Døhlen
Glutenfrie appelsin- eller sitronkjeks
Ingredienser
Porsjoner: 70–80 stk
125 gram lys sirup
150 gram sukker
150 gram margarin (ev. uten melk)
1 dl (laktosefri) kremfløte (eller vann)
400-600 gram Toro glutenfri lys melblanding
Revet skall av en sitron eller ½ appelsin
3 ss appelsinjuice eller saft av ½ sitron
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
Slik gjør du
1. Smelt sirup og sukker i en kasserolle. Trekk kasserollen fra platen.
2. Rør i smøret og la det smelte.
3. Pisk fløten til krem og tilsett til blandingen. Alternativt for melkeallergikere er å bruke vann.
4. Tilsett de andre ingrediensene. Rør forsiktig. La deigen stå kjølig natta over.
5. Kjevl deigen ut til 3-5 millimeter tykke leiver og trykk ut små runde kjeks, eller andre figurer.
6. Stek i 10-12 minutter ved 180 grader.
7. Avkjøl på rist.
(Kilde: Hjørdis A.Vikenes/Julia D. Edin)