Bakte gulrøtter med ristede kikerter
Ingredienser
500 g små gulrøtter
2 ss olivenolje
1 boks kikerter
2 hele hvitløk
2-3 små beter, som
gulbete og polkabete
1 fennikel
Vinaigrette
1 hel bakt hvitløk
½ sitron
5 ss olivenolje
1 ss honning
1 ts Dijonsennep
Quinoasalat
2 dl quinoa
1 dl persille, finhakket
3 ss olivenolje
Tips:
Denne salaten er super helt alene, men passer også veldig godt sammen med grillet/ stekt fisk, kjøtt og kylling.
Slik gjør du
1. Forvarm ovn til 200 °.
2. Skrubb gulrøtter og vend inn med 1 ss olje, salt og pepper. Legg i ildfast form eller liten langpanne sammen med de to hele hvitløkene. Bak i 25 minutter.
3. Skyll og sil av kikertene og ha i en annen liten form, bland inn 1 ss olivenolje, salt og pepper. Bak i 25 minutter. Rør underveis.
4. Skrell og rens beter og fennikel. Bruk en mandolin hvis du har, og kutt tynne skiver av grønnsakene. Legg i iskaldt vann.
5. Kok quinoa etter anvisning på pakken, vend inn olje og persille. Smak til med sitronsaft.
6. Lag vinaigrette. Klem ut feddene fra den ene hvitløken og knus i en skål. Pisk inn saften fra sitron, olje, honning og sennep. Smak til med salt og pepper.
7. Bland kikerter med gulrøtter.
8. Sil av vann fra beter og fennikel og fordel over gulrøttene.
9. Server med quinoasalat og den siste bakte hvitløken.
Kilde: Hanne Buxrud / Sentralen AS