Bakte-gulrøtter-1280x720.jpg

Bakte gulrøtter med ristede kikerter

Høst 20 - 40 min

Fargerike rotgrønnsaker som løfter høstens varmende måltider. 

Ingredienser

500 g små gulrøtter
2 ss olivenolje
1 boks kikerter
2 hele hvitløk
2-3 små beter, som
gulbete og polkabete
1 fennikel


Vinaigrette
1 hel bakt hvitløk
½ sitron
5 ss olivenolje
1 ss honning
1 ts Dijonsennep


Quinoasalat
2 dl quinoa
1 dl persille, finhakket
3 ss olivenolje

 

Tips:

Denne salaten er super helt alene, men passer også veldig godt sammen med grillet/ stekt fisk, kjøtt og kylling.

Slik gjør du

1. Forvarm ovn til 200 °.


2. Skrubb gulrøtter og vend inn med 1 ss olje, salt og pepper. Legg i ildfast form eller liten langpanne sammen med de to hele hvitløkene. Bak i 25 minutter.


3. Skyll og sil av kikertene og ha i en annen liten form, bland inn 1 ss olivenolje, salt og pepper. Bak i 25 minutter. Rør underveis.


4. Skrell og rens beter og fennikel. Bruk en mandolin hvis du har, og kutt tynne skiver av grønnsakene. Legg i iskaldt vann.


5. Kok quinoa etter anvisning på pakken, vend inn olje og persille. Smak til med sitronsaft.


6. Lag vinaigrette. Klem ut feddene fra den ene hvitløken og knus i en skål. Pisk inn saften fra sitron, olje, honning og sennep. Smak til med salt og pepper.


7. Bland kikerter med gulrøtter.


8. Sil av vann fra beter og fennikel og fordel over gulrøttene.


9. Server med quinoasalat og den siste bakte hvitløken.

 

Kilde: Hanne Buxrud / Sentralen AS