
Glutenfri brødkrans med egg
Bakverk 40 - 60 min
Ingredienser
8 stk.
- 100 g smør
- 2 dl yoghurt naturell
- 1,5 dl lunket vann
- 1,5 dl melk
- 2 ss psyllium
- 50 g tørrgjær
- 70 g Jytte Arv (Original)
- 500 g Semper Mix
- 0,5 ts salt
- 8 egg
- egg til pensling, valgfritt
Slik gjør du
- Smelt smør.
- Ha yoghurt, lunket vann og melk i en bakebolle og pisk inn psyllium. La svelle 5-10 minutter.
- Rør inn tørrgjær, mel, salt og smeltet smør og elt godt, gjerne i en kjøkkenmaskin med eltekrok.
- Dekk til og la heve til dobbel størrelse, 30-40 minutter.
- Ha deigen ut på et melet bakebord, bruk Semper Mix eller Jytte Arv Original til å bake ut. Del deigen i 8 emner, og trill tre lange deigpølser av hvert emne. Flett sammen til en flette og form til en krans.
- Legg over på en bakepapirkledd stekeplate, legg et rått egg i midten av hver krans og etterhev under et klede, ca. 30 minutter. Vi har farget eggene ved å dyppe dem i vann blandet med konditorfarge.
- Pensle kransene med sammenvispet egg og stek ved 210 °C i 12 minutter. Eggene blir hardkokte i ovnen, men du kan ev. også legge bløtkokte egg i. Da steker du bare kransene uten egg.