Brødkrans-med-egg_500x1200.jpg

Glutenfri brødkrans med egg

Bakverk 40 - 60 min

Lag en morsom vri på den tradisjonelle påskefrokosten ved å lage flettede kranser av rundstykkedeig med egg.

Ingredienser

8 stk.

  • 100 g smør
  • 2 dl yoghurt naturell
  • 1,5 dl lunket vann
  • 1,5 dl melk
  • 2 ss psyllium
  • 50 g tørrgjær
  • 70 g Jytte Arv (Original)
  • 500 g Semper Mix
  • 0,5 ts salt
  • 8 egg
  • egg til pensling, valgfritt

Slik gjør du

  1. Smelt smør.
  2. Ha yoghurt, lunket vann og melk i en bakebolle og pisk inn psyllium. La svelle 5-10 minutter.
  3. Rør inn tørrgjær, mel, salt og smeltet smør og elt godt, gjerne i en kjøkkenmaskin med eltekrok.
  4. Dekk til og la heve til dobbel størrelse, 30-40 minutter.
  5. Ha deigen ut på et melet bakebord, bruk Semper Mix eller Jytte Arv Original til å bake ut. Del deigen i 8 emner, og trill tre lange deigpølser av hvert emne. Flett sammen til en flette og form til en krans.
  6. Legg over på en bakepapirkledd stekeplate, legg et rått egg i midten av hver krans og etterhev under et klede, ca. 30 minutter. Vi har farget eggene ved å dyppe dem i vann blandet med konditorfarge.
  7. Pensle kransene med sammenvispet egg og stek ved 210 °C i 12 minutter. Eggene blir hardkokte i ovnen, men du kan ev. også legge bløtkokte egg i. Da steker du bare kransene uten egg.