Brownies med app_topp1280x720.jpg

Brownie med hint av appelsin

Kaker og desserter 20 - 40 min

Saftig sjokoladekake med et lite hint av appelsin som setter prikken over i-en. 

Ingredienser

12 biter

150 g smør
2 dl sukker
2 egg
2 ts vaniljesukker
2 ss kakaopulver
1,5 dl glutenfritt lyst mel
½ plate appelsinsjokolade, f.eks. Freia firkløver
med appelsinsmak
1 appelsin, kun skall

Slik gjør du

1. Smelt smøret i en kjele på middels varme. 
2. Ha sukker, vaniljesukker og kakaopulver i kjelen. 
3. Pisk eggene lett sammen og ha i kjelen. Bland godt sammen. 
4. Tilsett mel og rør sammen til alt er blandet. 
5. Ha deigen i en liten, bakepapirkledd form (ca. 20x30 cm). 
6. Grovhakk appelsinsjokolade og ha på toppen av kaken. 
7. Riv litt appelsinskall over før den stekes på rist midt i ovnen ved 200°C i 12-15 min. 
8. Avkjøl kaken helt i formen før den hvelves ut og deles i passe store stykker.