crispy rice salat bred nett.jpg

Crispy rice salat med laks

Bakverk 0 - 20 min

Denne gode retten kan godt lages hjemme og tas med ut på tur. Den er mettende og kan nytes både lun og kald. Vi har valgt å ha laks til, men den kan også serveres som en vegetarrett.

Ingredienser

2 porsjoner

1 pk kokt hurtigris, eller rester du har liggende
1 ss sriracha
1 ss glutenfri soyasaus
1 ss sesamolje
1 hvitløksfedd
1 agurk
1 bunt vårløk
1 avokado
1 bunt frisk koriander
1 håndfull valnøtter
1 ss glutenfri hoisinsaus
1 pk laks i terninger
1 ss glutenfri soyasaus
salt
pepper
1 ss chiliolje (f.eks. Lao Gan Ma Sichuan chili
sauce)
 

Slik gjør du

  1. Kle et stekebrett med bakepapir og ha den kokte risen over på brettet.
  2. Hell over sriracha, glutenfri soyasaus, sesamolje og riv over et hvitløksfedd. Bland alt sammen og spre tynt utover stekebrettet.
  3. Stek risblandingen i ovnen på 200 grader i ca. 30 minutter, eller til risen er «crispy» og sprø. Avkjøl noe.
  4. Kutt agurk, vårløk, avokado i terninger og grovhakk koriander og valnøtter. Ha alt over i en bakebolle. Hell over glutenfri hoisinsaus og bland godt sammen.
  5. Ha laks i en liten ildfast form og ha over soyasaus, salt og pepper. Stek i ovnen på 200 grader i ca. 8 minutter, eller til gjennomstekt. Avkjøl noe.
  6. Bland ris, salat og laks sammen i en stor bolle og server sammen med ekstra koriander og chilisaus.