
Crispy rice salat med laks
Bakverk 0 - 20 min
Ingredienser
2 porsjoner
1 pk kokt hurtigris, eller rester du har liggende
1 ss sriracha
1 ss glutenfri soyasaus
1 ss sesamolje
1 hvitløksfedd
1 agurk
1 bunt vårløk
1 avokado
1 bunt frisk koriander
1 håndfull valnøtter
1 ss glutenfri hoisinsaus
1 pk laks i terninger
1 ss glutenfri soyasaus
salt
pepper
1 ss chiliolje (f.eks. Lao Gan Ma Sichuan chili
sauce)
Slik gjør du
- Kle et stekebrett med bakepapir og ha den kokte risen over på brettet.
- Hell over sriracha, glutenfri soyasaus, sesamolje og riv over et hvitløksfedd. Bland alt sammen og spre tynt utover stekebrettet.
- Stek risblandingen i ovnen på 200 grader i ca. 30 minutter, eller til risen er «crispy» og sprø. Avkjøl noe.
- Kutt agurk, vårløk, avokado i terninger og grovhakk koriander og valnøtter. Ha alt over i en bakebolle. Hell over glutenfri hoisinsaus og bland godt sammen.
- Ha laks i en liten ildfast form og ha over soyasaus, salt og pepper. Stek i ovnen på 200 grader i ca. 8 minutter, eller til gjennomstekt. Avkjøl noe.
- Bland ris, salat og laks sammen i en stor bolle og server sammen med ekstra koriander og chilisaus.