S 18-23 NCF påske-1.jpg

Deilig gulrotsuppe

Varmretter 20 - 40 min

En god og varmende suppe, proppfull av vitaminer, passer perfekt som lunsj eller middag. Gulrotsuppen er også perfekt turmat!

Ingredienser

4 porsjoner
1 løk
4 mellomstore poteter
6 gulrøtter
1 ss nøytral olje
1 ss tomatpuré
1 liter kyllingkraft (glutenfri buljong eller fond)
1 ts salt
½ ts pepper
3 dl crème fraîche

Til servering
1 dl gresskarkjerner
4 ss frisk persille
4 ss fløte/ crème fraîche

Slik gjør du

1. Grovhakk løk, potet og gulrøtter.
2. Stek løk i en varm kjele sammen med olje til
den er myk og blank.
3. Tilsett tomatpuré og fres lett sammen med løken før
du tilsetter poteter og gulrøtter i kjelen.
4. Ha i kraft, salt og pepper. Kok opp og la koke til
grønnsakene er møre.
5. Trekk kjelen til side og kjør suppen glatt med en stavmikser.
Tilsett crème fraîche, men la noe være igjen til servering.
6. Kjør suppen glatt igjen og smak til med salt og pepper.
7. Rist gresskarkjerner lett i en tørr panne i et par minutter
til de er gylne.
8. Server gulrotsuppen med ristede gresskarkjerner, frisk
persille og litt mer crème fraîche.