
Foto: Therese Elstad/Sentralen
Egg- og fløtepai med tomat og basilikum
Ingredienser
4 porsjoner
350 g glutenfritt mel med fiber
2 ss chiafrø
150 g kaldt smør
½ ts salt
4 ss kaldt vann
Fyll:
4 egg
1 dl fløte
100 g parmesan
½ salt
½ pepper
4 store tomater
1 håndfull basilikum
1 håndfull timian
Slik gjør du
Forvarm ovnen til 180 °C. Smør en paiform på ca. 20 cm i diameter. Kjør mel, chiafrø, smør og salt i en kjøkkenmaskin til smuldret konsistens. Tilsett vann og kjør til massen så vidt henger sammen. Press deigen ut i paiformen med hendene og forstek i ovnen i 15 minutter. La avkjøles.
Riv parmesan fint på et rivjern. Bland med egg, fløte, salt og pepper og hell over i formen. Del tomatene i skiver og legg på toppen av paien. Stek i 40 minutter. Grovhakk urter og dryss over paien før servering.
Tips: Denne paien er god som restemat, så putt den gjerne i matpakken dagen derpå. Pai er også en perfekt mulighet til å bruke det du har av grønnsaksrester i kjøleskapet.
Oppskrift og foto: Therese Elstad/Sentralen