Egg- og fløtepai med tomat og basilikum-27675.jpg

Foto: Therese Elstad/Sentralen

Egg- og fløtepai med tomat og basilikum

Varmretter Over 60 min

En deilig og mettende pai med fløte, tomater og friske urter.
 

Ingredienser

4 porsjoner


350 g glutenfritt mel med fiber  
2 ss chiafrø
150 g kaldt smør
½ ts salt
4 ss kaldt vann

Fyll:
4 egg
1 dl fløte
100 g parmesan
½ salt
½ pepper
4 store tomater
1 håndfull basilikum
1 håndfull timian

Slik gjør du

Forvarm ovnen til 180 °C. Smør en paiform på ca. 20 cm i diameter. Kjør mel, chiafrø, smør og salt i en kjøkkenmaskin til smuldret konsistens. Tilsett vann og kjør til massen så vidt henger sammen. Press deigen ut i paiformen med hendene og forstek i ovnen i 15 minutter. La avkjøles.

Riv parmesan fint på et rivjern. Bland med egg, fløte, salt og pepper og hell over i formen. Del tomatene i skiver og legg på toppen av paien. Stek i 40 minutter. Grovhakk urter og dryss over paien før servering. 

Tips: Denne paien er god som restemat, så putt den gjerne i matpakken dagen derpå. Pai er også en perfekt mulighet til å bruke det du har av grønnsaksrester i kjøleskapet. 

Oppskrift og foto: Therese Elstad/Sentralen