Eltefri focaccia
Bakverk Over 60 min
Ingredienser
8-10 porsjoner
Deig:
6,5 dl kaldt vann
2 ts fiberhusk
½ ts tørrgjær
500 g glutenfritt mel (ca. 5 dl)
4 ss + ½ dl olivenolje
1 ts salt
1 ts sukker
1 ss rosmarin
½ ss salt til å strø oppå focacciaen,
gjerne flaksalt eller havsalt.
Ricottablanding:
1 pk ricotta
1 hvitløksfedd
1 sitron, saft og skall
2 ss basilikum, finhakket
Soltørket tomat:
4 soltørkede tomater (små tapas-størrelse)
2 ss pinjekjerner
2 ss basilikum
Grillet paprika:
2 grillet paprika
4 oliven
1 ts olivenolje
Artisjokk og oliven:
2 artisjokkhjerter (på glass)
4 oliven
1 ts olivenolje
fersken og valnøtter
2 fersken
2 ss valnøtter
2 ss honning
Slik gjør du
- Bland sammen vann, fiberhusk og tørrgjær.
- Ha mel, 4 ss olivenolje, salt og sukker i en bakebolle.
- Tilsett fiberhuskblandingen og rør alt sammen til en jevn røre. Deigen skal være klissete.
- Dekk bollen med plast og hev i 8-12 timer.
- Når deigen er ferdig hevet, kle en liten langpanne med bakepapir og ha i deigen. La den etterheve en times tid.
- Ha over mer olje, finhakket rosmarin og salt. Bruk så fingrene til å prikke deigen.
- Stek ved 180 grader i 35-40 minutter.
- Avkjøl helt på rist.
Tips! Ønsker du kortere hevetid kan du tilsette 25 g gjær og ca. 100 g ekstra glutenfritt mel. Hev til dobbelt størrelse, ca. 1–2 timer.
Topping:
- Ha ricotta i en bolle og riv over hvitløksfedd og sitronskall.
- Finhakk basilikum og rør inn i ricottablandingen.
- Server focaccia med ricottablanding og de forskjellige toppingene.
✎ 📷 Therese Elstad