Eltefri focaccia_1280x720.jpg

✎ 📷 Therese Elstad

Eltefri focaccia

Bakverk Over 60 min

Prøv focaccia med disse gode toppingene som gir deg en smak av Middelhavet, og er et helt måltid i seg selv. 

Ingredienser

8-10 porsjoner

Deig:
6,5 dl kaldt vann
2 ts fiberhusk
½ ts tørrgjær
500 g glutenfritt mel (ca. 5 dl)
4 ss + ½ dl olivenolje
1 ts salt
1 ts sukker
1 ss rosmarin
½ ss salt til å strø oppå focacciaen, 
gjerne flaksalt eller havsalt.

Ricottablanding:
1 pk ricotta
1 hvitløksfedd
1 sitron, saft og skall
2 ss basilikum, finhakket

Soltørket tomat:
4 soltørkede tomater (små tapas-størrelse)
2 ss pinjekjerner
2 ss basilikum

Grillet paprika:
2 grillet paprika 
4 oliven
1 ts olivenolje

Artisjokk og oliven:
2 artisjokkhjerter (på glass)
4 oliven
1 ts olivenolje
fersken og valnøtter
2 fersken
2 ss valnøtter
2 ss honning

Slik gjør du

  1. altBland sammen vann, fiberhusk og tørrgjær. 
  2. Ha mel, 4 ss olivenolje, salt og sukker i en bakebolle.
  3. Tilsett fiberhuskblandingen og rør alt sammen til en jevn røre. Deigen skal være klissete. 
  4. Dekk bollen med plast og hev i 8-12 timer. 
  5. Når deigen er ferdig hevet, kle en liten langpanne med bakepapir og ha i deigen. La den etterheve en times tid.
  6. Ha over mer olje, finhakket rosmarin og salt. Bruk så fingrene til å prikke deigen.
  7. Stek ved 180 grader i 35-40 minutter.
  8. Avkjøl helt på rist.

    Tips! Ønsker du kortere hevetid kan du tilsette 25 g gjær og ca. 100 g ekstra glutenfritt mel. Hev til dobbelt størrelse, ca. 1–2 timer.

Topping:

  1. Ha ricotta i en bolle og riv over hvitløksfedd og sitronskall. 
  2. Finhakk basilikum og rør inn i ricottablandingen. 
  3. Server focaccia med ricottablanding og de forskjellige toppingene. 

✎ 📷 Therese Elstad