Glutenfri eplekake med dadler
Høst Over 60 min
Ingredienser
12 dadler uten stein, normal str. Bruker du Medjooldadler, kan du ta 8.
3 dl eplejuice
100 g smør, smeltet
360 g lys glutenfri melblanding
2 dl sukker
2 ts bakepulver
1 ts kanel
0,5 ts salt
2 egg
5 epler
melis til dryss
Slik gjør du
- Forvarm ovn til 170 °C. Legg et bakepapir i bunnen av en springform. Smør innsiden av formen.
- Hakk dadler, varm opp eplejuice og smør, la smøret smelte helt. Ha i dadler og sett til side.
- Sikt mel, sukker, bakepulver, kanel og salt i en bolle. Hell over smør- og eplejuiceblandingen.
- Pisk sammen egg og hell i bollen. Bland sammen, røren er tykk som grøt.
- Skrell, rens og del eplene i biter. Her kan du kutte både i terninger samt tynne båter som kan ligge på toppen. Bland terningene inn i røren og ha i formen.
- Legg på resten av eplebåtene, dryss på med litt ekstra sukker, gjerne brunt, og litt kanel.
- Stek midt i ovnen i 50-60 minutter. Sjekk med en kakepinne om kaken er ferdig. Avkjøl.
Tips!
Server med vaniljeis, vaniljekesam eller vaniljekrem blandet med pisket krem. For en «voksenvariant», erstatt noe av juicen med Calvados.