Eplekake med dadler_bred.jpg

Glutenfri eplekake med dadler

Høst Over 60 min

Hva smaker vel bedre enn en lun, glutenfri eplekake om høsten? Denne kaken kommer med en liten vri som du kanskje ikke har prøvd før. 

Ingredienser

12 dadler uten stein, normal str. Bruker du Medjooldadler, kan du ta 8.
3 dl eplejuice
100 g smør, smeltet
360 g lys glutenfri melblanding
2 dl sukker
2 ts bakepulver
1 ts kanel
0,5 ts salt
2 egg
5 epler
melis til dryss
 

Slik gjør du

  1. Forvarm ovn til 170 °C. Legg et bakepapir i bunnen av en springform. Smør innsiden av formen.
  2. Hakk dadler, varm opp eplejuice og smør, la smøret smelte helt. Ha i dadler og sett til side.
  3. Sikt mel, sukker, bakepulver, kanel og salt i en bolle. Hell over smør- og eplejuiceblandingen.
  4. Pisk sammen egg og hell i bollen. Bland sammen, røren er tykk som grøt.
  5. Skrell, rens og del eplene i biter. Her kan du kutte både i terninger samt tynne båter som kan ligge på toppen. Bland terningene inn i røren og ha i formen.
  6. Legg på resten av eplebåtene, dryss på med litt ekstra sukker, gjerne brunt, og litt kanel.
  7. Stek midt i ovnen i 50-60 minutter. Sjekk med en kakepinne om kaken er ferdig. Avkjøl.

Tips!

Server med vaniljeis, vaniljekesam eller vaniljekrem blandet med pisket krem. For en «voksenvariant», erstatt noe av juicen med Calvados.