Ertesuppe_-1280x720.jpg

Ertesuppe med ruccola

Varmretter 20 - 40 min

Dette er en lett og enkel ertesuppe du kan lage når som helst. Ruccola er en super smakstilsetning som gir et ekstra lite kick.

Ingredienser

4 porsjoner

1 middels stor potet
1 løk
1 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
1,5 poser frosne selskapserter
2 grønnsaksbuljongterninger
1 l vann
2 poser ruccola
1 dl pinjekjerner
1 dl gresskarkjerner
1 pk bacon
4 ss créme fraîche
salt
pepper
1 godt glutenfritt brød

Slik gjør du

1. Skrell og kutt potet, løk og hvitløk.
2. Ta frem en middels stor gryte og ha i olivenolje. Fres poteter, løk og hvitløk til de er myke.
3. Tilsett frosne erter og rør rundt til ertene begynner å bli myke.
4. Tilsett buljongterninger, vann og ruccola. Spar litt ruccola til servering.
5. Kok opp og la småkoke i 5-10 minutter.
6. Kjør blandingen glatt med stavmikser. Smak til med salt og pepper.
7. Ha gresskarkjerner og pinjekjerner i en tørr stekepanne. Rist til gylne.
8. Kutt bacon i terninger og stek til sprø og gylne.
9. Server ertesuppe med créme fraîche, bacon, gresskar/pinjekjerner og ruccola – gjerne med et godt brød med smør ved siden av.