
Få suksess med «Marry me»-lam
Bakverk 20 - 40 min
Ingredienser
Lammeretten er nok til 4 porsjoner
«Marry me»-lam:
4 ss olivenolje
4 lammekoteletter
2 hvitløksfedd
2 sjalottløk
5 dl vann
5 dl kremfløte
2 buljongterninger – glutenfrie, kylling eller biff
1,5 dl soltørket tomat
2 håndfuller frisk basilikum
2 håndfuller revet parmesan
2 ss paprikakrydder
2 ts chiliflak
Slik gjør du
- Varm halvparten av oljen i en stor stekepanne på middels varme og krydre lammekotelettene med salt og pepper.
- Stek lammekotelettene i noen minutter på hver side til de får en fin stekeskorpe.
- Legg de stekte kotelettene over på en tallerken og la hvile.
- Finhakk hvitløk og sjalottløk og ha i den samme pannen med resten av oljen.
- Fres til løken er blank og ha i vann, fløte og knus over buljongterningene (går ikke dette, bland ut i kokende vann først).
- Grovhakk soltørket tomat og basilikum og rør inn i pannen.
- Tilsett parmesan, paprikakrydder og chiliflak.
- Rør lett rundt og skru ned varmen til det småkoker.
- Legg i lammekotelettene, ta på lokk og la putre i noen minutter til sausen har satt seg.
- Strø litt frisk basilikum på toppen, og server gjerne med kokt ris eller glutenfri pasta og en frisk salat ved siden av.
Tips!
Retten er like god med kylling, så velg selv hvilket protein du ønsker.
Oppskrift og foto: Therese Elstad