
Foto: Anette Årsland
Glutenfrie fastelavnboller
Ingredienser
(ca. 16. stk.)
150 g smør/margarin
5 dl melk
1 pk gjær
2 ss psyllium
1 dl sukker
2 ts kardemomme
100-120 g (1,5–2 dl) Jyttemel original
500 g Semper mix
Slik gjør du
1. Smelt smøret, ha i melk og varm til fingervarm 37 grader, løs opp gjæren.
2. Visp psyllium ut i væsken og la det svelle 5-10 min.
3. Ha i sukker, kardemomme og mel.
4. Elt deigen smidig.
5. Dekk til bollen og la den heve til dobbel størrelse ca. 30 min.
6. Rull deigen ut til boller
7. Sett bollene på bakepapirkledd stekebrett.
8. Etterheves under plast til nesten dobbel størrelse, ca. 30 min.
9. Trill deigen til boller Pensle bollene med sammenvispet egg.
10. Stekes ved 225 grader i ca. 10 minutter midt i ovnen.
Del avkjølte boller og fyll med krem og syltetøy eller vaniljekrem og bær. Strø gjerne litt melis over før servering.