Fiskekaker og agurksalat på asiatisk vis
Ingredienser
4 porsjoner (9-10 fiskekaker)
Fiskekaker:
1 sitrongress, hakket (den hvite delen)
1 rød chili, hakket
1 hvitløksfedd, hakket
½ ts flaksalt
2 limeblader, hakket
2 vårløk, finsnittet
½ dl revet kokos
1 eggehvite
500 g fisk, som laks, torsk eller sei, eller f. eks blanding av laks og torsk, delt i terninger
1-2 dl kokt ris (har du ikke rester så kok 1 dl)
Agurksalat:
1 agurk
1 ss hakket koriander
1 ss limejuice
1 ss fiskesaus
1 ss lønnesirup eller honning
2 ss vann
Til servering:
lime i båter
Slik gjør du
1. Forvarm ovn til 220 °C.
2. Ha sitrongress, chili og hvitløk i en liten kjøkkenmaskin og blend til godt finhakket. Ha i en stor bolle og tilsett salt, limeblader, vårløk, koriander, kokos, eggehvite, fisk og ris. Bland godt.
3. Ha 1 dl av blandingen i den lille kjøkkenmaskinen og kjør til godt finhakket/most. Ha tilbake i den store bollen og bland alt godt sammen.
4. Lag boller på ca. 80 g, klem dem til 1 ½- 2 cm tykke/ 7-8 cm i diameter, og legg dem på bakepapir på et stekebrett. Stek i 8 minutter, snu dem og stek 8 minutter til.
5. Del agurken på langs og skrap ut kjernehuset med en teskje. Del halvdelene på langs i 3-4 lengder. Hakk så i små terninger. Bland resten av ingrediensene til agurksalaten i en liten bolle og vend inn agurkbitene. Server fiskekaker med agurksalat, limebåter og et dryss av koriander.
Kilde: Hanne Buxrud / Sentralen AS