
Fløtekarameller med flaksalt
Jul Over 60 min
Ingredienser
Ca. 50 stykker
4 dl kremfløte (ev. laktosefri)
1 dl lys sirup
1 dl sukker
100 g smør
2 ts vaniljesukker
1 ss flaksalt (ev. Maldonsalt)
Slik gjør du
- Bland kremfløte, sirup, sukker, vaniljesukker og smør i en tykkbunnet kjele. Kok opp og la det småkoke over svak varme til karamellmassen holder 124 grader eller man kan ta kuletesten (se egen beskrivelse). Dette tar minst 30-40 minutter. Rør innimellom.
- Kle en liten langpanne med bakepapir og hell den ferdige massen oppi.
- Avkjøles et par minutter før man strør flaksalt over. Avkjøles helt før man skjærer i biter og pakker hver enkel karamell i bakepapir eller cellofan.
Kuletesten:
Drypp litt av karamellblandingen i en skål med iskaldt vann. Vent noen sekunder og se om du kan forme den til en ganske fast kule. Dette gjøres for å simulere hvilken konsistens karamellen kommer til å få når den avkjøles. Er kulen for myk kokes massen lenger.