Karameller_1166x500.jpg

Fløtekarameller med flaksalt

Jul Over 60 min

Lag deilige karameller!

Ingredienser

Ca. 50 stykker

4 dl kremfløte (ev. laktosefri)
1 dl lys sirup
1 dl sukker
100 g smør
2 ts vaniljesukker
1 ss flaksalt (ev. Maldonsalt)

Slik gjør du

  1. Bland kremfløte, sirup, sukker, vaniljesukker og smør i en tykkbunnet kjele. Kok opp og la det småkoke over svak varme til karamellmassen holder 124 grader eller man kan ta kuletesten (se egen beskrivelse). Dette tar minst 30-40 minutter. Rør innimellom.
  2. Kle en liten langpanne med bakepapir og hell den ferdige massen oppi.
  3. Avkjøles et par minutter før man strør flaksalt over. Avkjøles helt før man skjærer i biter og pakker hver enkel karamell i bakepapir eller cellofan.

Kuletesten:
Drypp litt av karamellblandingen i en skål med iskaldt vann. Vent noen sekunder og se om du kan forme den til en ganske fast kule. Dette gjøres for å simulere hvilken konsistens karamellen kommer til å få når den avkjøles. Er kulen for myk kokes massen lenger.