
Fristende, glutenfri pad thai
Bakverk 20 - 40 min
Ingredienser
Oppskriften er til 4 porsjoner
Pad thai:
600 g risnudler
2 hvitløksfedd
½ løk
1–2 ss chilipulver
4 ss olje
1 egg
50 g tørkede reker (kan sløyfes)
200 g tofu
400 g svinekjøtt (skjær tynne eller tykke skiver etter hva du liker)
Pad thai-saus:
1 dl eddik 5%
2 dl tamarindpuré
1 dl fiskesaus
70 g brunt sukker
Til servering:
1 bunt vårløk
2 lime
2 håndfull bønnespirer
2 håndfull koriander
1 ss chilipulver
4 ss peanøtter
Slik gjør du
- Lag først Pad thai-saus ved å ha eddik, tamarindpuré, fiskesaus og sukker i en kjele. Varm opp til sukkeret har smeltet. Dette er nok mer enn du trenger til oppskriften, men sausen holder seg lenge i kjøleskapet til neste gang.
- Kok risnudler, som vist på pakken og sil av vannet.
- Stek kjøttet i en stekepanne/wok og sett til side.
- Bruk samme stekepanne/wok til å frese hvitløk, løk og chilipulver i olje.
- Tilsett tørkede reker (valgfritt) og et sammenvispet egg. Ha i risnudlene og stek til de har fått litt farge. Tilsett biter av tofu og svinekjøttet og stek raskt til gjennomstekt.
- Tilsett 2 dl Pad thai-saus, bland godt og la det trekke i noen minutter.
- Server med finsnittet vårløk, lime, bønnespirer, koriander, chili og grovhakkede peanøtter.
Oppskrift og foto: Therese Elstad