pad thai web.jpg

Fristende, glutenfri pad thai

Bakverk 20 - 40 min

Thaimat er både sunt og smakfullt, og Pad thai er en favoritt verden over. Retten består av stekte risnudler, og friske asiatiske smaker. Her er det brukt svinekjøtt i skiver, men det kan også brukes kylling eller reker.

Ingredienser

Oppskriften er til 4 porsjoner

Pad thai:

600 g risnudler

2 hvitløksfedd

½ løk

1–2 ss chilipulver

4 ss olje

1 egg

50 g tørkede reker (kan sløyfes)

200 g tofu

400 g svinekjøtt (skjær tynne eller tykke skiver etter hva du liker)

Pad thai-saus:

1 dl eddik 5%

2 dl tamarindpuré

1 dl fiskesaus

70 g brunt sukker

Til servering:

1 bunt vårløk

2 lime

2 håndfull bønnespirer

2 håndfull koriander

1 ss chilipulver

4 ss peanøtter

Slik gjør du

  1. Lag først Pad thai-saus ved å ha eddik, tamarindpuré, fiskesaus og sukker i en kjele. Varm opp til sukkeret har smeltet. Dette er nok mer enn du trenger til oppskriften, men sausen holder seg lenge i kjøleskapet til neste gang.
  2. Kok risnudler, som vist på pakken og sil av vannet.
  3. Stek kjøttet i en stekepanne/wok og sett til side.
  4. Bruk samme stekepanne/wok til å frese hvitløk, løk og chilipulver i olje.
  5. Tilsett tørkede reker (valgfritt) og et sammenvispet egg. Ha i risnudlene og stek til de har fått litt farge. Tilsett biter av tofu og svinekjøttet og stek raskt til gjennomstekt.
  6. Tilsett 2 dl Pad thai-saus, bland godt og la det trekke i noen minutter.
  7. Server med finsnittet vårløk, lime, bønnespirer, koriander, chili og grovhakkede peanøtter.

 

Oppskrift og foto: Therese Elstad