Saftig, glasert og glutenfri appelsinkake
0 - 20 min
Ingredienser
200 g smør
200 g sukker
3 eggeplommer
Revet skall av 2 appelsiner
200 g glutenfritt mel
2 ts bakepulver
3 stivpiskede eggehviter
Saften av 1 appelsin
Slik gjør du
- Sett ovnen på 175 grader, før du pisker smør og sukker hvitt.
- Tilsett eggeplommene, en etter en.
- Rør inn revet appelsinskall før det tørre røres inn.
- De stivpiskede eggehvitene blandes med appelsinsaften og vendes inn i deigen.
- Kaken helles i en smurt springform og stekes på 175 grader i ca 45 min. på nederste rille.
- Etter at kaken er avkjølt glaseres den med appelsinglasur laget av melis og saften av den andre appelsinen.
Tips: Litt av melet kan gjerne byttes ut med kokosmasse.
Kilde: Oppskrifter og tips – NCF Den glutenfrie bakeskolen