
Glutenfri Big Mac Taco
Bakverk 40 - 60 min
Ingredienser
Maistortilla - ca 8-10 stk
2-4 porsjoner
300 g maismel, (Masa Harina)
1 ts salt
ca. 5 dl vann
Big Mac-dressing
3 dl rømme
100 g majones
2 ss ketchup
2 ts søt sennep
1 ts hvitløkspulver
1 stk. sylteagurk, finhakket
1 ss lake fra sylteagurken
1 ts salt
1 ts pepper
Smashburger
1 pk kjøttdeig
8-10 skiver cheddarost
2 tomater
2 sylteagurk
0,5 isbergsalat
1 løk
Slik gjør du
Tortillas
- Ha maismel og salt i en bolle.
- Tilsett vann gradvis, til du sitter igjen med en deig som er fast og ikke sprekker når du presser lett på den. La deigen hvile i fem minutter.
- Del deigen opp i 8 eller 10 like store emner, alt ettersom hvor store du ønsker dem.
- Rull til små baller og ha en ball mellom to bakepapir. Bruk noe flatt og/ eller tungt, som for eksempel en stekepanne, og press til en flat maistortilla. Er det vanskelig kan du bruke et kjevle. Har du en tortillapresse er dette det beste å bruke.
- Stek i en varm og tørr panne på begge sider i et par minutter.
- Oppbevar under et fuktig kjøkkenhåndkle.
Big Mac-dressing:
Bland sammen rømme, majones, ketchup, sennep, hvitløkspulver, sylteagurk, lake, salt og pepper. Sett i kjøleskapet frem til servering.
Smashburger:
- Del kjøttdeigen opp i like mange emner som du har tortillas.
- Press kjøttet utover på hver lefse, og godt ut i kanten.
- Stek hver tortilla i et par minutter på hver side i en varm panne med litt olje.
- Snu tortillaen og stek på andre siden.
- Legg på en skive ost og ha over et lokk så osten smelter.
- Gjenta prosessen til alt er stekt.
- Kutt tomat og sylteagurk i skiver, isbergsalat i strimler og løk i terninger.
- Server med Big Mac dressing, frisk salat, tomat, sylteagurk og løk.
Tips: Ikke alle typer maismel som finnes i butikken kan brukes til autentiske maistortillas. Her er det bare én type maismel som gjelder. Spør gjerne i butikken du er i om den typen du finner kan brukes til autentiske maistortilla.