Butter chicken  nett.jpg

Glutenfri og vegetarisk butter chicken

Bakverk 40 - 60 min

Nordmenns favoritt rett nummer én på indisk restaurant er Butter chicken. Her får du en vegetarisk og glutenfri versjon med halloumi, ris og digge nanbrød. Men du kan enkelt bytte ut halloumien med kylling for å lage en tradisjonell butter chicken.

Ingredienser

Vegetarisk butter chicken

4 porsjoner

 

2 ss smør

2 ss indisk currypaste (eller 1 ss garam masala-krydder)

1 ss tomatpure

1 boks tomata passata (390g)

2,5 dl fløte 

1 ts sukker

1/2 ts salt

2 pk halloumi

2 dl ris

 

Nanbrød 

17 g psyllium husk

4 dl vann, lunkent

230 g rismel

135 g potetmel

1 ss sukker

1 ½ ts bakepulver

1 ts salt

75 g yoghurt naturell

2 ss olivenolje

3 ss smør, romtemperert

1 fedd hvitløk

1 ss frisk persille

 

Til servering

2 lime

4 ss yoghurt

4 ss chutney

Frisk koriander/ persille

Slik gjør du

Slik gjør du: 

  1. Ha smør, currypaste og tomatpuré i en middels varm stekepanne. Stek i noen minutter til det begynner å lukte aromatisk og godt. 
  2. Hell i tomata passata, fløte, sukker og salt. 
  3. Stek halloumi til lett gyllen på begge sider og ha dem over i den indiske sausen. Kok opp og la småkoke i 30 minutter. 
  4. Kok ris som anvist på pakken.

Nanbrød

  1. Ha psyllium husk og vann i en bolle og bland godt sammen så røren er klumpfri. La stå et par minutter til den ligner gelé.
  2. Ha rismel, potetmel, sukker, bakepulver og salt i en kjøkkenmaskin. 
  3. Ha yoghurt og olivenolje sammen med psyllium massen og rør godt sammen. 
  4. Hell over i melblandingen og kjør på lav hastighet til alt er blandet sammen til en smidig deig. 
  5. Ha deigen over på en melet overflate og del den i 8 like store deler. 
  6. Rull til små baller og kjevle dem ut til ca. ½ cm i tykkelse.
  7. Forvarm en stekepanne på middels høy varme og stek nan-brødene i omganger til gyllen på begge sider. De skal blåse seg opp noe, så om de ikke gjør det, prøv med litt høyere varme. 
  8. Finkutt hvitløksfedd og frisk persille. 
  9. Bland sammen med romtemperert smør. 
  10. Pensle smørblandingen over de varme nanbrødene og server sammen med den indiske sausen, ris, lime, yoghurt, chutney og frisk koriander/ persille på toppen. 

Tips! Er du skeptisk til Halloumi – så bruk kylling i stedet. Begge deler er nydelig.