
Glutenfri og vegetarisk butter chicken
Bakverk 40 - 60 min
Ingredienser
Vegetarisk butter chicken
4 porsjoner
2 ss smør
2 ss indisk currypaste (eller 1 ss garam masala-krydder)
1 ss tomatpure
1 boks tomata passata (390g)
2,5 dl fløte
1 ts sukker
1/2 ts salt
2 pk halloumi
2 dl ris
Nanbrød
17 g psyllium husk
4 dl vann, lunkent
230 g rismel
135 g potetmel
1 ss sukker
1 ½ ts bakepulver
1 ts salt
75 g yoghurt naturell
2 ss olivenolje
3 ss smør, romtemperert
1 fedd hvitløk
1 ss frisk persille
Til servering
2 lime
4 ss yoghurt
4 ss chutney
Frisk koriander/ persille
Slik gjør du
Slik gjør du:
- Ha smør, currypaste og tomatpuré i en middels varm stekepanne. Stek i noen minutter til det begynner å lukte aromatisk og godt.
- Hell i tomata passata, fløte, sukker og salt.
- Stek halloumi til lett gyllen på begge sider og ha dem over i den indiske sausen. Kok opp og la småkoke i 30 minutter.
- Kok ris som anvist på pakken.
Nanbrød
- Ha psyllium husk og vann i en bolle og bland godt sammen så røren er klumpfri. La stå et par minutter til den ligner gelé.
- Ha rismel, potetmel, sukker, bakepulver og salt i en kjøkkenmaskin.
- Ha yoghurt og olivenolje sammen med psyllium massen og rør godt sammen.
- Hell over i melblandingen og kjør på lav hastighet til alt er blandet sammen til en smidig deig.
- Ha deigen over på en melet overflate og del den i 8 like store deler.
- Rull til små baller og kjevle dem ut til ca. ½ cm i tykkelse.
- Forvarm en stekepanne på middels høy varme og stek nan-brødene i omganger til gyllen på begge sider. De skal blåse seg opp noe, så om de ikke gjør det, prøv med litt høyere varme.
- Finkutt hvitløksfedd og frisk persille.
- Bland sammen med romtemperert smør.
- Pensle smørblandingen over de varme nanbrødene og server sammen med den indiske sausen, ris, lime, yoghurt, chutney og frisk koriander/ persille på toppen.
Tips! Er du skeptisk til Halloumi – så bruk kylling i stedet. Begge deler er nydelig.