Glutenfri ciabatta med italienske kjøttboller
Bakverk Over 60 min
Ingredienser
Ciabatta
6 porsjoner
13 g psyllium husk (ca. 1 ss)
3,5 dl vann, lunkent
120 g rismel
115 g potetmel
80 g bokhvetemel
1 ss sukker
1 ts salt
¼ fersk gjær
2 ss olivenolje
1 ½ ts eplesidereddik
5-6 isbiter
Italienske kjøttboller
1 pk kjøttdeig
2 hvitløksfedd
1 ts salt
1 ts pepper
2 ss olivenolje
1 boks hakket tomat
1 ss frisk oregano
1 ss balsamico
½ ts sukker
Til servering:
4 ss pesto
1 håndfull ruccola
50 g parmesan
Slik gjør du
Slik gjør du:
- Ha psyllium husk og vann i en bolle og bland godt sammen så røren er klumpfri. La stå et par minutter til den ligner gelé.
- Ha rismel, potetmel, bokhvetemel, sukker og salt i en kjøkkenmaskin og smuldre i gjæren.
- Hell olivenolje, psyllium-massen og eplesidereddik i melblandingen.
- Kjør maskinen til deigen er godt blandet, glatt og smidig. Deigen vil være noe klissete.
- Hell deigen over på en melet overflate og kna lett sammen før den kjevles ut til et lite rektangel på 25x22cm og ca. 1,5 cm tykk.
- Kutt deigen i seks like store stykker og plasser dem på et stekebrett med bakepapir med den melete siden opp.
- Dekk til og la heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
- Forvarm ovnen til 250 °C og legg et ekstra stekebrett på bunnen av ovnen.
- Sett ciabattaene midt i ovnen, legg isbiter på det nederste stekebrettet og lukk døren raskt så varmen ikke slipper ut. Skru ovnen ned til 220 °C og stek i 10 minutter. Isbitene vil fordampe og gi ciabattaene den gode stekeskorpen og den luftige innsiden.
- Etter 10 minutter, åpne døren og slipp ut dampen. Stek i ytterligere 15 minutter. Avkjøl helt.
Kjøttbollene
- Ha kjøttdeig i en bolle og finhakk hvitløksfedd.
- Bland kjøttfarsen sammen med hvitløk, salt og pepper.
- Form til små kjøttboller og stek i en stekepanne på medium varme til gjennomstekt.
- Ta ut kjøttbollene fra stekepannen og ha i hakket tomat, oregano, balsamico og sukker.
- Ha i kjøttbollene og småkok på lav varme i 20 minutter. Smak til med salt og pepper.
- Sett til side og avkjøl noe før ciabattaene fylles med pesto, italienske kjøttboller, ruccola og parmesan.
Tips: Kjøp ferdige kjøttboller for en enda raskere rett!