ciabatta med kjøttboller nett.jpg

Glutenfri ciabatta med italienske kjøttboller

Bakverk Over 60 min

Mamma mia! Disse italienske sandwichene kommer garantert å få bein og gå på. 

Ingredienser

Ciabatta

6 porsjoner

 

13 g psyllium husk (ca. 1 ss)

3,5 dl vann, lunkent

120 g rismel

115 g potetmel

80 g bokhvetemel

1 ss sukker

1 ts salt

¼ fersk gjær

2 ss olivenolje

1 ½ ts eplesidereddik

5-6 isbiter

 

Italienske kjøttboller

1 pk kjøttdeig

2 hvitløksfedd

1 ts salt

1 ts pepper

2 ss olivenolje

1 boks hakket tomat

1 ss frisk oregano

1 ss balsamico

½ ts sukker

 

Til servering:

4 ss pesto

1 håndfull ruccola

50 g parmesan

Slik gjør du

Slik gjør du:

  1. Ha psyllium husk og vann i en bolle og bland godt sammen så røren er klumpfri. La stå et par minutter til den ligner gelé. 
  2. Ha rismel, potetmel, bokhvetemel, sukker og salt i en kjøkkenmaskin og smuldre i gjæren. 
  3. Hell olivenolje, psyllium-massen og eplesidereddik i melblandingen. 
  4. Kjør maskinen til deigen er godt blandet, glatt og smidig. Deigen vil være noe klissete. 
  5. Hell deigen over på en melet overflate og kna lett sammen før den kjevles ut til et lite rektangel på 25x22cm og ca. 1,5 cm tykk. 
  6. Kutt deigen i seks like store stykker og plasser dem på et stekebrett med bakepapir med den melete siden opp. 
  7. Dekk til og la heve til dobbel størrelse, ca. 1 time. 
  8. Forvarm ovnen til 250 °C og legg et ekstra stekebrett på bunnen av ovnen. 
  9. Sett ciabattaene midt i ovnen, legg isbiter på det nederste stekebrettet og lukk døren raskt så varmen ikke slipper ut. Skru ovnen ned til 220 °C og stek i 10 minutter. Isbitene vil fordampe og gi ciabattaene den gode stekeskorpen og den luftige innsiden. 
  10. Etter 10 minutter, åpne døren og slipp ut dampen. Stek i ytterligere 15 minutter. Avkjøl helt. 

Kjøttbollene

  1. Ha kjøttdeig i en bolle og finhakk hvitløksfedd. 
  2. Bland kjøttfarsen sammen med hvitløk, salt og pepper. 
  3. Form til små kjøttboller og stek i en stekepanne på medium varme til gjennomstekt. 
  4. Ta ut kjøttbollene fra stekepannen og ha i hakket tomat, oregano, balsamico og sukker. 
  5. Ha i kjøttbollene og småkok på lav varme i 20 minutter. Smak til med salt og pepper. 
  6. Sett til side og avkjøl noe før ciabattaene fylles med pesto, italienske kjøttboller, ruccola og parmesan. 

 

Tips: Kjøp ferdige kjøttboller for en enda raskere rett!