Glutenfri Cornflakes kylling
Varmretter 20 - 40 min
Ingredienser
Kylling
2-4 porsjoner
5 dl glutenfri cornflakes
2 ts paprikapulver
1 ts røkt paprikapulver
½ ts chilipulver
1 ts salt
1 ts pepper
4 egg
600 g kyllinglår, benfrie
1 dl solsikkeolje
Dressing
3 dl rømme
2 ss BBQ saus
Til servering
1 pk salatmix
10 cherrytomat
1 bunt frisk oregano
2 lime
Slik gjør du
- Ha cornflakes i en pose og slå lett med et kjevle. Ikke finmos, større biter gir skikkelig crunch på kyllingen. Ha blandingen over i en større bolle.
- Tilsett paprikapulver, chilipulver, salt og pepper i bollen og bland lett sammen.
- Knekk egg i en liten bolle og pisk lett sammen.
- Kutt benfrie kyllinglår i mindre biter.
- Ha olje i en stekepanne og skru på middels varme.
- Legg kyllingen først i eggeblandingen, så i cornflakes blandingen, før den legges over i den varme oljen. Vær forsiktig da det kan sprute litt. Stek i et par minutter på hver side, til kyllingen er gjennomstekt.
- Ha kyllingen over på en tallerken med tørkepapir, så noe av oljen får rent av seg.
- Rør sammen rømme og BBQ saus- og server kyllingen sammen med en lett salat laget av salatmix, cherrytomat i skiver, frisk oregano og lime.