Cornflakeskylling bred 1280.jpg

Glutenfri Cornflakes kylling

Varmretter 20 - 40 min

Disse gyldne, knasende sprø kyllingnuggetsene er så vanskelige å legge fra seg, at det er mulig du bør lage en dobbel porsjon først som sist!

Ingredienser

Kylling

2-4 porsjoner

5 dl glutenfri cornflakes

2 ts paprikapulver

1 ts røkt paprikapulver

½ ts chilipulver

1 ts salt

1 ts pepper

4 egg

600 g kyllinglår, benfrie

1 dl solsikkeolje

 

Dressing

3 dl rømme

2 ss BBQ saus

Til servering

1 pk salatmix

10 cherrytomat

1 bunt frisk oregano

2 lime

Slik gjør du

 

  1. Ha cornflakes i en pose og slå lett med et kjevle. Ikke finmos, større biter gir skikkelig crunch på kyllingen. Ha blandingen over i en større bolle. 
  2. Tilsett paprikapulver, chilipulver, salt og pepper i bollen og bland lett sammen. 
  3. Knekk egg i en liten bolle og pisk lett sammen.
  4. Kutt benfrie kyllinglår i mindre biter. 
  5. Ha olje i en stekepanne og skru på middels varme. 
  6. Legg kyllingen først i eggeblandingen, så i cornflakes blandingen, før den legges over i den varme oljen. Vær forsiktig da det kan sprute litt. Stek i et par minutter på hver side, til kyllingen er gjennomstekt. 
  7. Ha kyllingen over på en tallerken med tørkepapir, så noe av oljen får rent av seg. 
  8. Rør sammen rømme og BBQ saus- og server kyllingen sammen med en lett salat laget av salatmix, cherrytomat i skiver, frisk oregano og lime.