Glutenfri fruktkake
Jul Over 60 min
Ingredienser
250 g smør
200 g sukker
1 appelsin, skall
4 egg
4 ½ dl fin melmiks
½ ts salt
1 ½ ts bakepulver
4 dl tørket finhakket fruktblanding (rosiner, aprikoser, korinter, sukat og svisker)
1 dl cocktailbær
1 dl hakkede nøtter (valnøtter, mandler eller hasselnøtter)
Slik gjør du
- Smør og mel en kakeform, gjerne en høy formkake-form.
- Pisk smør og sukker i en kjøkkenmaskin til hvitt og luftig.
- Tilsett revet appelsinskall og ett egg av gangen. Pisk godt mellom hvert egg.
- Tilsett mel, salt og bakepulver og kjør til alt er godt blandet.
- Finhakk tørkede frukter, cocktailbær og nøtter.
- Tilsett i kakerøren og rør til alt er blandet.
- Hell røren over i kakeformen og sett på nederste rille i ovnen på 150 grader. Stek i ca. 1 time og 45 minutter. Sjekk gjerne med en kakepinne underveis.
- Avkjøles helt på rist.
Tips: Hvis du ønsker å lage en ekstra saftig kake, kan du bløtlegge den tørkede frukten i appelsinjuice før de tilsettes i røren.