fruktkake_1280x1920.gif

Foto: Therese Elstad

Glutenfri fruktkake

Jul Over 60 min

En tradisjonell og saftig fruktkake står på menyen i mange hjem i julehøytiden. Bruk det du liker best av tørket frukt og nøtter i denne glutenfrie fruktkaken. 

Ingredienser

250 g smør

200 g sukker

1 appelsin, skall

4 egg

4 ½ dl fin melmiks

½ ts salt

1 ½ ts bakepulver

4 dl tørket finhakket fruktblanding (rosiner, aprikoser, korinter, sukat og svisker)

1 dl cocktailbær

1 dl hakkede nøtter (valnøtter, mandler eller hasselnøtter)

Slik gjør du

  1. Smør og mel en kakeform, gjerne en høy formkake-form.
  2. Pisk smør og sukker i en kjøkkenmaskin til hvitt og luftig. 
  3. Tilsett revet appelsinskall og ett egg av gangen. Pisk godt mellom hvert egg. 
  4. Tilsett mel, salt og bakepulver og kjør til alt er godt blandet. 
  5. Finhakk tørkede frukter, cocktailbær og nøtter.
  6. Tilsett i kakerøren og rør til alt er blandet. 
  7. Hell røren over i kakeformen og sett på nederste rille i ovnen på 150 grader. Stek i ca. 1 time og 45 minutter. Sjekk gjerne med en kakepinne underveis.
  8. Avkjøles helt på rist. 

 

Tips: Hvis du ønsker å lage en ekstra saftig kake, kan du bløtlegge den tørkede frukten i appelsinjuice før de tilsettes i røren.