PAI MED RØKELAKS OG ASPARGES_1280x720.jpg

Foto: Hanne Buxrud / Sentralen AS

Glutenfri pai med asparges og røkelaks

Varmretter 0 - 20 min

En glutenfri pai med asparges og røkelaks smaker like godt hele året!

Ingredienser

Til 4 personer

Bunn:
3 ½ dl Semper Fiber
60 g meierismør
½ beger Kesam
½ ts salt

Fyll:
5 egg
1 rømmebeger
1 ss finhakket dill
1 klype salt
130 g røkelaks
75 g brokkolini
150 g asparges

Salat
2 poser småbladet salat
200 g små tomater
olivenolje
balsamico 

 

Slik gjør du

1. Forvarm ovn til 180 °C.

2. Ha alt til bunnen i en food processor og kjør til det er godt blandet. Tilsett 1 ss vann hvis det trengs.

3. Klem deigen ut i en stor paiform, 28-30 cm. Hvis du liker en veldig tynn paibunn, så skal du sitte igjen med bittelitt deig.

4. Så skal paibunnen forstekes. Legg et ark aluminiumsfolie over deigbunnen og legg i tørre bønner e.l. Det er viktig at deigbunnen ligger under litt press mens paiskallet forstekes. Stek i 12 minutter. Sett til side.

5. Lag fyllet. Bland egg og rømme i en bolle. Del laksen i mindre biter og ha det i eggeblandingen sammen med hakket dill. Kutt vekk den nederste delen på aspargesene. Snitt asparges og brokkolini hvis det trengs. Hell eggeblandingen over paiskallet og fordel grønnsakene. Stek i 30 minutter. 

6. Ha salatbladene i en bolle. Del tomatene i to eller fire og ha i bollen. Ringle over litt olje og balamicoeddik.

God apetitt! 

Kilde: Hanne Buxrud / Sentralen AS