
Foto: Hanne Buxrud / Sentralen AS
Glutenfri pai med asparges og røkelaks
Ingredienser
Til 4 personer
Bunn:
3 ½ dl Semper Fiber
60 g meierismør
½ beger Kesam
½ ts salt
Fyll:
5 egg
1 rømmebeger
1 ss finhakket dill
1 klype salt
130 g røkelaks
75 g brokkolini
150 g asparges
Salat
2 poser småbladet salat
200 g små tomater
olivenolje
balsamico
Slik gjør du
1. Forvarm ovn til 180 °C.
2. Ha alt til bunnen i en food processor og kjør til det er godt blandet. Tilsett 1 ss vann hvis det trengs.
3. Klem deigen ut i en stor paiform, 28-30 cm. Hvis du liker en veldig tynn paibunn, så skal du sitte igjen med bittelitt deig.
4. Så skal paibunnen forstekes. Legg et ark aluminiumsfolie over deigbunnen og legg i tørre bønner e.l. Det er viktig at deigbunnen ligger under litt press mens paiskallet forstekes. Stek i 12 minutter. Sett til side.
5. Lag fyllet. Bland egg og rømme i en bolle. Del laksen i mindre biter og ha det i eggeblandingen sammen med hakket dill. Kutt vekk den nederste delen på aspargesene. Snitt asparges og brokkolini hvis det trengs. Hell eggeblandingen over paiskallet og fordel grønnsakene. Stek i 30 minutter.
6. Ha salatbladene i en bolle. Del tomatene i to eller fire og ha i bollen. Ringle over litt olje og balamicoeddik.
God apetitt!
Kilde: Hanne Buxrud / Sentralen AS