
Bakt sjokoladegrøt med banan
Annet 20 - 40 min
Ingredienser
4 dl glutenfrie havregryn
1 ts bakepulver
0,5 ts salt
1 ss kakao
2,5 dl melk – hvilken som helst, men ekstra godt med kokosmelk
1 egg
1 most banan
2 ss peanøttsmør (kan droppes)
1 ts vaniljepulver ev vaniljesukker
Til topping:
1 banan, delt på midten
En neve mandler eller nøtter
Litt honning etter smak
Slik gjør du
- Sett ovnen på 175 grader. Smør en ildfast form - ca 20 cm om du bruker en rund form.
- Miks alle ingrediensene til en jevn masse, og hell røren over i formen.
- Del bananen i to og legg på toppen. Ha over mandler og sett formen i ovnen.
- Bak i rundt 25-30 minutter. (Jo lenger du steker grøten, jo fastere vil den bli.)
- Server grøten varm, gjerne i en dyp tallerken og med kald melk og litt honning på toppen, om du ønsker grøten søtere.
Tips!
Om du vil bruke grøten til kosemat i helga eller en kveld du trenger litt ekstra - kan du blande litt hakket sjokolade i grøten før du steker den i ovnen.