Sjokoladegrøt med banan nett.jpg

Bakt sjokoladegrøt med banan

Annet 20 - 40 min

Denne supergode sjokoladegrøten er bakt i ovnen og minner nesten litt om en kake, selv om den er like sunn som en vanlig havregrøt. Høres ikke det ut som en deilig frokost eller kanskje kveldskos?

Ingredienser

4 dl glutenfrie havregryn

1 ts bakepulver

0,5 ts salt

1 ss kakao

2,5 dl melk – hvilken som helst, men ekstra godt med kokosmelk

1 egg

1 most banan

2 ss peanøttsmør (kan droppes)

1 ts vaniljepulver ev vaniljesukker

Til topping:

1 banan, delt på midten

En neve mandler eller nøtter

Litt honning etter smak

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 175 grader. Smør en ildfast form - ca 20 cm om du bruker en rund form.
  2. Miks alle ingrediensene til en jevn masse, og hell røren over i formen.
  3. Del bananen i to og legg på toppen. Ha over mandler og sett formen i ovnen.
  4. Bak i rundt 25-30 minutter. (Jo lenger du steker grøten, jo fastere vil den bli.)
  5. Server grøten varm, gjerne i en dyp tallerken og med kald melk og litt honning på toppen, om du ønsker grøten søtere. 

Tips!

Om du vil bruke grøten til kosemat i helga eller en kveld du trenger litt ekstra - kan du blande litt hakket sjokolade i grøten før du steker den i ovnen.