Deilig, glutenfri sjokoladekake med påskepynt
Bakverk 40 - 60 min
Ingredienser
300 g melis
5 egg
260 g mandelmel (malt mandel)
400 g mørk sjokolade
150 g sukker
150 g fløte
150 gram smør
Pynt - vi har brukt mandel- og marsipanegg fra Anthon Berg.
Slik gjør du
- Sett ovnen på 180 grader.
- Visp egg og melis godt i ca 15 minutter.
- Smør en springform på 23 cm godt og kle den med bakepapir.
- Vend inn mandelmelet og hell blandingen i en springformen. Sett kaken midt i ovnen i ca 35 minutter.
- Ta ut kaken og la den bli helt kald før du glaserer den.
- Hakk sjokoladen og ha den i en bolle. Smelt sukker, fløte og smør i en gryte. La det syde et par minutter før du heller blandingen over sjokoladen og rører forsiktig rundt. La kjølne til glasuren kan smøres på kaken..
- Del forsiktig mandelbunnen i to. Smør sjokoladeglasuren på bunnen og sett lokket på toppen. Fordel resten av glasuren over og rundt kaken.
- Pynt med påskeeggene og server.
Tips! Kaken er en skikkelig konfektkake og søt - det kan derfor være deilig å strø litt flaksalt på toppen. Eller hva med å rive litt appelsinskall på for en litt friskere smak? Her kan du variere pynten etter sesong og din egen smak.
Foto: Tjodunn Dyrnes