Surdeigsfocaccia
Bakverk Over 60 min
Ingredienser
1-2 ss surdeigsstarter
4 dl kaldt vann
4 ss olivenolje
50 g quinoamel
200 g Helios lys bakemiks
50 g Semper Oat & Quinoa
30 g bokhvetemel
1 ts salt
Topping: olivenolje, maldonsalt, rosmarin, oliven og soltørkede tomater etter ønske og smak.
Slik gjør du
- Ha surdeigsstarter i en bakebolle og hell over kaldt vann og olivenolje. Rør til alt er oppløst.
- Bland i de tørre ingrediensene og rør godt til alt er blandet.
- La deigen heve tildekket på kjøkkenbenken 12-24 timer, til den har doblet seg i størrelse.
- Ha deigen over i en smurt eller bakepapirkledd ildfast form ca. 20 x 30 cm og jevn den ut på overflaten (bruk gjerne olivenolje på en slikkepott).
- Etterheves tildekket ca 1-2 timer.
- Stikk hull i overflaten med fingeren.
- Hell over eller pensle på rikelig med olivenolje og dekorer eventuelt med maldonsalt, rosmarin, oliven og soltørkede tomater.
- Stekes midt i ovnen ved 240 grader ca. 25 minutter til lysebrun og gjennomstekt.
- Avkjøles på rist.