surdeigfocaccia.JPG

Surdeigsfocaccia

Bakverk Over 60 min

Visste du at du kan lage focaccia med surdeig? Prøv denne fristende oppskriften!

Ingredienser

1-2 ss surdeigsstarter

4 dl kaldt vann

4 ss olivenolje

50 g quinoamel

200 g Helios lys bakemiks

50 g Semper Oat & Quinoa

30 g bokhvetemel

1 ts salt

 

Topping: olivenolje, maldonsalt, rosmarin, oliven og soltørkede tomater etter ønske og smak.

Slik gjør du

  1. Ha surdeigsstarter i en bakebolle og hell over kaldt vann og olivenolje. Rør til alt er oppløst.
  2. Bland i de tørre ingrediensene og rør godt til alt er blandet.
  3. La deigen heve tildekket på kjøkkenbenken 12-24 timer, til den har doblet seg i størrelse.
  4. Ha deigen over i en smurt eller bakepapirkledd ildfast form ca. 20 x 30 cm og jevn den ut på overflaten (bruk gjerne olivenolje på en slikkepott).
  5. Etterheves tildekket ca 1-2 timer.
  6. Stikk hull i overflaten med fingeren.
  7. Hell over eller pensle på rikelig med olivenolje og dekorer eventuelt med maldonsalt, rosmarin, oliven og soltørkede tomater.
  8. Stekes midt i ovnen ved 240 grader ca. 25 minutter til lysebrun og gjennomstekt.
  9. Avkjøles på rist.